Peste 500 de copii întorși din străinătate, înscriși la școlile din Timiș: „Este o urmare firească a dezvoltării economice”

Miercuri, 15 Septembrie 2021, ora 08:432198 citiri
Peste 500 de copii întorși din străinătate, înscriși la școlile din Timiș: „Este o urmare firească a dezvoltării economice”
În Timiș s-au întors elevi inclusiv din Cuba FOTO Pixabay

Peste 550 de copii din 35 de țări s-au întors acasă din străinătate și s-au înscris în școlile din județul Timiș. Potrivit opiniatimisoarei.ro, copiii au lăsat țări ca Germania, Italia, Spania, SUA sau Canada, pentru a studia în țară.


„S-au repatriat din 35 de tări, în principal, din Germania, Italia, Spania, SUA, dar chiar și din Cuba. Și mai mulți elevi vin din alte județe din România. Este o urmare firească a dezvoltării economice tot mai susținute a județului și a Timișoarei ca pol de dezvoltare. Mai trebuie să creștem însă și numărul profesorilor pentru toți acești copii”, a scris pe Facebook, subprefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu.

Potrivit opiniatimisoarei.ro, un sindicat din domeniul Educației a solicitat mai multe posturi în învățământul din Timiș, iar solicitarea a fost deja transmisă ministrului Sorin Cîmpeanu.

”În cadrul Comisiei de dialog social am avut, azi, o întâlnire cu reprezentanții celui mai mare sindicat al cadrelor didactice din vestul țării care au cerut alocarea unui număr mai mare de norme didactice, de personal nedidactic și auxiliar. Am transmis aceste cereri direct ministrului Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, susținându-le și cu datele oferite mai sus”, a mai anunțat Drăgănescu.