Elena Udrea a fost audiata in comisia SRI la sugestia lui Dragomir. Urmeaza Basescu, Andronic si Sarbu

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 20:33
3147 citiri
Elena Udrea a fost audiata in comisia SRI la sugestia lui Dragomir. Urmeaza Basescu, Andronic si Sarbu
Foto: Facebook / Elena Udrea

Comisia de control SRI continua audierile conform indicatiilor date de fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, arestat in dosarul Black Cube si trimis in judecata de DNA. Joi a fost randul Elenei Udrea sa dea declaratii, iar pentru saptamana viitoare se pregatesc Traian Basescu, Dan Andronic si Adrian Sarbu.

Inainte de intrarea la audieri, Elena Udrea a declarat ca va vorbi despre "statul paralel" care, in opinia ei, controleaza societatea prin intermediul justitiei.

"Nu o sa reclam nimic, o sa spun lucruri pe care le cunosc din experienta proprie, directa sau indirecta, lucruri care conteaza si care sunt relevante pentru modalitatea in care sistemul, statul paralel controleaza astazi societatea, folosind justitia ca instrument principal", a declarat Udrea.

La finalul audierii, presedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda (PSD), a dezvaluit ca Elena Udrea a facut mai multe declaratii si a relatat despre diverse episoade care ar putea avea legatura cu afirmatiile lansate in spatiul public de Daniel Dragomir.

"Ne-a prezentat intalnirile care aveau loc in 2009, 2010 si dupa, intalniri informale care erau precedate de chestiuni oficiale si succedate de intalniri neoficiale, si persoane din conducerea SRI, Justitie, mediul politic. Se contura ideea ca PSD e un partid puternic si trebuie 'ajutat' sa nu mai ocupe atat spatiu in spectru si solutia ar fi ca baronii locali ai PSD sa fie anchetati si deferiti justitiei" a declarat Claudiu Manda.

Acesta a mai sustinut ca Udrea ar fi marturisit ca l-a intrebat pe generalul Florian Coldea de ce o sustine "atat de mult" pe Laura Codruta Kovesi, iar raspunsul ar fi fost ca sefa DNA "ar fi fost destul de utila sau foarte utila in perspectiva alegerilor prezidentiale din anul 2009".

La randul sau, Elena Udrea a declarat dupa audieri ca exista persoane care veneau din partea lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, si ii transmiteau "sa se potoleasca", in caz contrar urmand sa fie arestata.

Ea sustine ca problemele sale din justitie au fost cauzate de conflictul cu Florian Coldea si ca fostul adjunct al directorului SRI o socotea "o sursa paralela de informatii pentru presedinte, deranjanta chiar".

Saptamana viitoare vor fi audiati in comisie fostul presedinte Traian Basescu, dar si doi patroni media: Dan Andronic (Evenimentul Zilei) si Adrian Sarbu (patronul Mediafax). De asemenea, se va relua audierea lui Ovidiu Putura, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, condamnat pentru coruptie la 5 ani de inchisoare si aflat in spatele gratiilor, care a fost audiat deja miercuri.

"Saptamana viitoare avem confirmata participarea domnului Putura pentru ziua de marti, avem confirmata participarea domnului Traian Basescu, nu stim inca ziua. Mai sunt doua persoane cu care am avut discutii si au spus ca vor veni saptamana viitoare, in functie de programul comisiei si al dumnealor: domnul Dan Andronic si domnul Adrian Sarbu ", a declarat Claudiu Manda.

Si Daniel Dragomir, fost colonel SRI si cel care a declansat tot scandalul, a fost audiat de trei ori in comisia SRI. Dragomir a dat comisiei o lista cu 65 de persoane din media, mediul politic si Justitie care, sustine acesta, pot confirma spusele sale, si anume implicarea Serviciului Roman de Informatii in toate domeniile.

Pana acum, toti cei care s-au prezentat la audieri in comisia SRI au avut probleme mari cu Justitia, fiind fie deja condamnati, fie arestati preventiv sau trimisi in judecata. Manda a anuntat ca l-ar putea cita si pe Victor Ponta, fostul premier USL.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Udrea audiata comisia SRI Dragomir , #sri