Dupa Orban, vicepremierul Raluca Turcan si liberalul Florin Roman critica si ei CCR: "Decizia Curtii pune in pericol sanatatea si siguranta publica"

Duminica, 05 Iulie 2020, ora 13:50
3822 citiri
Dupa Orban, vicepremierul Raluca Turcan si liberalul Florin Roman critica si ei CCR: "Decizia Curtii pune in pericol sanatatea si siguranta publica"
FOTO: Facebook/Raluca Turcan

Dupa ce premierul Ludovic Orban a declarat, in timpul unui interviu televizat, ca "recomandarea, rugamintea mea catre cetateni este sa nu tina cont de deciziile Curtii Constitutionale, ci sa actioneze responsabi", facand referire la o decizie a Curtii Constitutionale privind izolarea si carantinarea, si alti reprezentanti ai Guvernului si ai PNL au criticat CCR.

Florin Roman, vicepresedintele PNL si liderul deputatilor liberali, a scris pe pagina sa de Facebook: "Judecatorii CCR, care au declarat ca izolarea si carantinarea sunt neconstitutionale, au tacut malc, cand romanii erau batuti si gazati in Piata Victoriei! Atunci nu au fost restranse drepturi si libertati cetatenesti, in opinia CCR, care nu mai este Curtea Constitutionala a Romaniei, ci o anexa a PSD!

La fel in cazul asa zisului Avocat al poporului care s-a transformat in avocatul celor ce tin cu dintii de pensiile speciale! A tacut la marea gazare a romanilor, nu a scos o vorba despre incalcarea drepturilor cetatenesti. Axa raului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al romanilor de bun simt care lupta impotriva COVID!".

Un atac la adresa Curtii Constitutionale a venit si din partea vicepremierului Raluca Turcan, care a scris, duminica, pe pagina sa de Facebook:

"CCR a dat lovitura de gratie justitiei, chiar de ziua ei. In niciun an nu s-a intamplat sa sarbatorim Ziua Justitiei cu o decizie a CCR care sa puna in pericol sanatatea si siguranta publica, asa cum se intampla astazi. Niciodata nu s-a intamplat ca, intr-un context de criza, Curtea sa refuze statului dreptul de a-si proteja cetatenii si sanatatea publica.

Orice reforma institutionala cere timp si efort, cu atat mai mult atunci cand este vorba despre institutii independente, chemate sa faca dreptate. Este un proces pe care deja l-am inceput, odata cu referendumul de anul trecut, si pe care avem motive absolut legitime pentru a-l duce la capat, cu bine.

Acest lucru inseamna:

- Depolitizarea actului de justitie;

- Toleranta zero fata de coruptie;

- Profesionalismul si integritatea - criteriile unice de promovare in sistem a celor chemati sa infaptuiasca binele public.

Sunt cerinte minime pentru respectarea statului de drept, atat in ceea ce priveste reforma CCR - absolut necesara astazi, cat si cea a sistemului de justitie in ansamblul sau.

Vreau sa ii felicit pe toti aceia care si-au inteles menirea ca parte a sistemului de justitie si au inteles sa ramana drepti si independenti in judecata lor. Le multumesc tuturor magistratilor si profesionistilor care pun umarul, alaturi de aceasta guvernare, pentru a indrepta legile justitiei, ani de-a randul mutilate in interesul unui grup privilegiat al puterii. Sprijinul lor ne este absolut necesar pentru a intari justitia din Romania si vom continua dezbaterile deja incepute pentru finalizarea proiectelor de lege".

Ludovic Orban: "Rugamintea mea catre cetateni este sa nu tina cont de deciziile CCR, sa actioneze responsabil"

Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Scriitorul Mircea Cărtărescu a anunțat că a fost nominalizat pentru ”The International Dublin Literary Award” pentru romanul ”Solenoid”. "”Solenoid” se află pe lista scurtă a...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#coronavirus, #covid, #epidemie, #pandemie, #Turcan, #Orban, #roman, #liberali, #CCR, #curtea constituionala , #coronavirus