Dulciurile stimuleaza memoria si puterea de concentrare a copiilor

Joi, 05 August 2021, ora 17:482275 citiri
Dulciurile stimuleaza memoria si puterea de concentrare a copiilor

Sucurile si dulciurile imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare a copiilor, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii britanici, citat de editia electronica a The Telegraph.

Rezultatele au pus pe ganduri un numar foarte mare de parinti si profesori, majoritatea fiind de parerere ca dezvaluirile vor incuraja consumul de mancare nesanatoasa cu un continut ridicat de zahar.

Excesul de zahar din alimentatie duce, in cazul copiilor, la hiperactivitate.

Cu toate acestea, cercetatorii britanici sunt convinsi ca niste gustari servite la intervale de timp mai mici ajuta mai mult copii in procesul de invatate decat mesele mai rare si bogate.

"Nu exista nicio dovada ca zaharul cauzeaza un exces de energie. In schimb, putem demonstra ca ajuta in procesul de concentrare. Copii cu varste cuprinse intre cinci si zece ani au nevoie, pentru creierul lor, de o cantitate de glucoza de doua ori mai mare decat adultii.

Spre deosebire de alte organe, creierul nu stocheaza energia, astfel incat el isi obtine vitalitatea din elementele din sange", a subliniat profesorul David Benton, unul dintre autorii studiului.