DSP Suceava mai are 10 morti despre care sefa institutiei spune ca nu stie inca nimic

Luni, 30 Martie 2020, ora 22:59
6897 citiri
DSP Suceava mai are 10 morti despre care sefa institutiei spune ca nu stie inca nimic
Foto: Hepta.ro

Manuela Trifan, directorul DSP Suceava, a incercat sa ofere o explicatie pentru situatia creata in acest judet, unde luni seara au fost anuntati 13 morti de coronavirus, care au fost raportati cu intarziere.

Ea a dezvaluit ca mai exista inca 10 decese la Suceava, despre care nu se stie deocamdata daca au murit de COVID-19.

"Din data de 22 martie si pana in prezent au fost 20 de decese confirmate cu COVID-19 si mai exista inca 10 decese la care a fost recoltat testul, dar inca nu avem rezultatele si nu le putem confirma ca decese prin COVID-19 inca. In momentul in care vom avea rezultatele le vom putea adauga sau nu. Noi mai avem decese la care asteptam rezultatele. Eu nu stiu bine ce s-a intamplat inainte de data cand am fost numita aici", a spus Trifan la Digi 24.

Apoi, Trifan a pretins ca vina nu apartine DSP Suceava, mentionand ca laboratoarele nu fac fata unui numar mare de teste.

"Lucrurile decurg in felul urmator acum. Pacientii care vin si se adreseaza cu simptomalogie sunt testati. Personalul sanitar al spitalului nu a fost inca testat integral. Nu toti din cadrul personalului au fost testati. Actiunea de testare continua inca. Nu putem spune la momentul acesta cati pozitivi avem din intregul personal si cati negativi. Zilnic vin la DSP si sunt testati, dar si capacitatea de recolta si, mai ales, capacitatea de testare sunt destul de limitate. Am tot schimbat laboratoarele la care trimitem pentru ca toate sunt supraaglomerate. Mai avem teste de pe data de 26 ale caror rezultate nu le-am primit. Mai avem si de pe 25 si nu a venit.

Intrebati laboratoarele daca se pot urgenta. Noi recoltam. Ei, oricum, cei decedati erau pacienti cu co-morbiditati. Problema nu este in curtea noastra ca rezultatele intarzie sa apara. Nu ca nu e problema, este problema, ca sigur ca ne-am dori sa avem rezultate mai rapide, mai ales in ce priveste personalul sanitar. Noi speram ca in una-doua zile sa fie pusa in functiune testarea la nivelul judetului Suceava. Nu se pierde timp cu transportul probelor si capacitatea este relativ buna", a completat Trifan.

In cazul celor 13 morti anuntati luni seara, Grupul de Comunicare Strategica precizeaza ca persoanele au murit in perioada 22 - 29 martie 2020. Nu este dat niciun motiv pentru care au fost anuntate atat de tarziu.

Este precizat, insa ca rezultatele pozitive au ajuns astazi. Nu se spune si cand au fost facute.

Cele 13 persoane aveau varste cuprinse intre 40 si 80 de ani si toate erau internate la Spitalul Judetean Suceava, in mai multe sectii - nefrologie, boli interne, chirurgie plastica, gastroenterologie.

Acestea sunt singurele date facute publice despre cele 13 persoane. Nu este precizat daca printre decedati se afla si cadre medicale, fiind stiut ca sunt peste 180 de angajati ai spitalului infectati.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#numar morti coronavirus Suceava, #morti coronavirus Suceava , #coronavirus