Mai multe drumuri judetene si comunale din Vrancea, inchise traficului dupa ce au fost inundate de apele revarsate

Sambata, 19 Iunie 2021, ora 22:55
2923 citiri
Mai multe drumuri judetene si comunale din Vrancea, inchise traficului dupa ce au fost inundate de apele revarsate
Drumuri rupte de ape in Vrancea

Mai multe drumuri judetene au fost inchise traficului rutier dupa ce apele s-au revarsat pe carosabil sau au erodat soseaua, iar cateva gospodarii aflate in calea apelor au fost evacuate in ultimele 24 de ore, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea.

"La aceasta ora, mai multe drumuri judetene sunt inchise traficului rutier. Printre acestea, DJ 205 la kilometrul 21 Spulber, unde podul din satul Prahuda a fost erodat de ape, DJ 204E Mircesti - Doaga, unde carosabilul este inundat in urma revarsarii apelor, pe DN 2N a fost afectat un pod provizoriu din tuburi care facea legatura Jitia si Bisoca. Probleme sunt semnalate si la Barsesti si Soveja, pe mai multe drumuri comunale, pe care intervin SVSU locale. De asemenea, la Marasesti, Mircesti si Lepsa, SVSU locale au intervenit in cursul zilei de sambata pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al ISU Vrancea, Cristina Parvu.

In cursul zilei de sambata, 12 persoane ramase izolate de vineri seara pe o insula, intr-o zona forestiera de la Nereju, au fost salvate de echipele de interventie cu ajutorul unui sistem de tiroliana. Printre acestea, trei femei si un tanar de 16 ani.

La Nistoresti si Nereju, unde locuitorii din mai multe sate au ramas izolati dupa ce apele au distrus caile de acces in zona, circulatia a fost reluata pietonal pe podete de lemn.

La Tulnici, in satul Coza, mai multe gospodarii au ramas fara curent electric, dupa ce apele revarsate au rupt un stalp de curent electric, care a fost luat de viitura. Alimentarea cu curent electric in zona a fost intrerupta, defectiunea urmand a fi remediata dupa ce debitul apelor va scadea.

La ora 20,30, ISU Vrancea a emis un nou mesaj de avertizare destinat populatiei, prin sistemul RO Alert, in care cetatenii sunt informati asupra unui nou Cod rosu de inundatii pe mai multe bazine hidrografice.

Situatia este in continuare atent monitorizata de autoritati, mai ales ca pe raul Putna a fost depasita cota de pericol si se asteapta noi viituri, din cauza ploilor abundente din zona montana.

Cutremur produs miercuri dimineața în regiunea seismică Vrancea. În ce orașe s-a resimțit seismul
Cutremur produs miercuri dimineața în regiunea seismică Vrancea. În ce orașe s-a resimțit seismul
Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe Richter s-a produs, miercuri dimineaţa, la ora locală 3.00, în judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de...
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
"Inundațiile secolului" în sudul Chinei. 11 persoane sunt date dispărute și zeci de mii de locuitori au fost evacuați VIDEO
Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni...
#drumuri blocate, #inundatii, #Vrancea , #eveniment
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De ce nu există nici măcar un plan de regularizare s bazinului hidro