Drama unei tinere cu handicap care a fost amagita pe Facebook: A ajuns sa se prostitueze din dragoste pentru iubitul dependent de jocurile de noroc

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 31 Iulie 2020, ora 11:05
7109 citiri
Drama unei tinere cu handicap care a fost amagita pe Facebook: A ajuns sa se prostitueze din dragoste pentru iubitul dependent de jocurile de noroc
Foto: Pixabay (Arhiva)

O tanara cu un handicap mediu, intarziere mintala medie-oligofrenie gr. II, a fost amagita cu vorbe dulci de un tanar din Bucuresti si a ajuns sa se prostitueze, timp de aproape 6 luni, din dragoste pentru iubit. Barbatul avea nevoie de bani pentru a-si alimenta pasiunea: jocurile de noroc.

O poveste care s-a sfarsit la Curtea de Apel Bucuresti. Nicolae Alexandru Petcu a fost condamnat definitiv, pe 1 iulie 2020, la 2 ani si 3 luni de inchisoare cu executare pentru proxenetism.

Condamnarea a fost data chiar daca barbatul a recunoscut acuzatiile, pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. In ultimul cuvant, Nicolae Alexandru Petcu i-a suprins pe judecatori prin declaratia sa: "Am vrut sa devin smecher, asa cum am vazut la altii."

Aceeasi pedeapsa, 2 ani si 3 luni de inchisoare cu executare pentru proxenetism o primise tanarul si la Judecatoria Sectorului 3. Spera ca daca recunoaste infractiunea va scapa cu o pedeapsa cu suspendare, dupa ce, in fata procurorilor, negase acuzatiile.

"Se observa si faptul ca inculpatul a avut o atitudine sincera doar in fata instantei de fond, are 22 de ani, nu este cunoscut cu antecedente penale, este necasatorit, nu are ocupatie si loc de munca, este pasionat de jocuri de noroc," explica Curtea de Apel Bucuresti

Judecatorii i-au confiscat lui Nicolae Alexandru Petcu suma de 45.000 de lei, cu titlu de bun dobandit din comiterea infractiunii de proxenetism.

Relatia incepe pe Facebook

Tanarul s-a cunoscut cu fata in luna mai 2019, prin intermediul retelei de socializare Facebook, iar ulterior cei doi s-au mutat impreuna in locuinta tanarului din Sectorul 3. Potrivit martuiei fetei, la cateva zile dupa ce s-au mutat impreuna, el i-ar fi solicitat sa intretina relatii sexuale contra cost cu diversi barbati, lucru cu care a fost de acord, sumele de bani obtinute urmand a fi cheltuite impreuna.

O singura data ar fi intretinut relatii sexuale la locuinta din Sectorul 3, iar in rest a fost trimisa de catre tanar la diverse locatii cu taxiul, acolo intretinea relatii sexuale cu diferiti clienti si banii ii dadea lui Nicolae Alexandru Petcu.

Tarifele: 150 lei/ 30 minute si 250 lei/ ora la locatie, in deplasari 300/ora.

Dupa aproximativ o luna de zile de cand s-a mutat la locuinta acestuia, acesta a inceput sa se poarte urat cu ea, sa o agreseze fizic si verbal, motivand ca nu face curatenie si nu gaseste haine curate, motive pentru care a plecat de la locuinta acestuia inapoi acasa, iesind pe geam, profitand de faptul ca iubitul sau dormea.

Bataie, scuze, iar bataie

Barbatul a sunat-o insa pe mama fetei, si-a cerut scuze si a promis ca nu se va mai purta urat cu iubita sa iar aceasta, cu acordul parintilor sai s-a intors la locuinta acestuia, urmand o perioada de trei luni de zile in care a practicat de buna voie prostitutia.

Sumele de bani obtinute erau predate tanarului, care cumpara mancare si suporta si alte cheltuieli, iar pana in septembrie 2019 a mai plecat de cateva ori din locuinta acestuia deoarece acesta o batea, dar se intorcea de fiecare data ca urmare a promisiunii in sensul ca isi va schimba comportamentul si se va purta frumos cu ea. Fata a mai precizat ca vorbea la telefon cu mama sa de pe telefonul iubitului, deoarece acesta din urma i-a vandut telefonul mobil.

Fuga si plangerea penala

Victima a mai povestit ca pe la jumatatea lunii septembrie s-a mutat cu iubitul sau intr- un alt apartament din Sectorul 3, acolo unde a locuit cu inca o persoana. In acel a continuat sa intretina relatii sexuale contra cost, dar se si deplasa la diverse adresa cu taxiul, mergand la 2-3 adrese pe noapte, iar banii obtinuti ii dadea iubitului sau fie direct, fie prin intermediul unei persoane.

In noiembrie 2019, pentru ca bataile s-au inmultit, fata a a fugit de la acea locuinta si a ajuns acasa la parintii sai cu un tramvai. Ulterior le-a povestit parintilor cele petrecute si s-au deplasat toti trei la sectia de politie pentru a depune plangere penala.

Marturiile fetei, a parintilor, a unor martori, dar si interceptari sunt o parte din probele care au dus la condamnarea lui Nicolae Alexandru Petcu.

Intr-o discutie cu mama sa, din 15 noiembrie 2019, tanarul ii spunea cati bani ii aducea tanara intr-o zi: "Trebuie sa fac intr-un fel sa o aduc acasa sau sa iau alta femeie, n-am bani deloc de o saptamana stau asa", sau "A! Cu D. (numele victimei a fost anonimizat - n.red.) imi faceam in fiecare seara macar 3 milioane banii mei, tot mi-i faceam, (...) si-mi da mesaje in prostie clientii vechi. Unul voia sa o ia 4 ore, pai iti dai seama 4 ore. Erea 12 milioane".

Cu privire la violenta exercitata de barbat asupra victimei, judecatorii au apreciat ca este relevanta discutia interceptata si purtata telefonic de Nicolae Alexandru Petcu cu un amic care ii spune ca trebuie sa o "ia la pumni" pe victima daca aceasta a fugit, iar acesta din urma precizeaza ca "oricum, i-am mai dat eu ..." si "a plecat ca am batut-o, mai am una..."

Vorbele dulci

Intr-una din conversatiile de pe aplicatia Messenger, victima i-a spus tanarului ca ea l-a iubit, desi el a batut-o mereu si tot la el s-a intors, iar acesta din urma nu o contrazice in niciun fel pe victima, spunand doar ca nu vrea alta persoana in afara de ea.

"Inculpatul i-a creat victimei convingerea ca ei formeaza un cuplu fericit, ca relatia lor se bazeaza pe sentimente firesti de iubire si ca vor ramane impreuna, considerandu-se sot si sotie, astfel cum a rezultat si din conversatiile dintre cei doi purtate prin aplicatia Whatsapp Messenger: viata mea, tu esti sotia mea si asa va fi mereu, sa stii ca imi e dor de tine, D., sa stii ca nu renunt la tine, eu te iubesc si tu iti bati joc de mine, avem un an jumate impreuna, nu te gandesti si tu si sper ca ma ierti daca ti-am gresit cu ceva.

Crearea acestei convingeri a fost relativ facila, ca urmare a labilitatii emotionale a victimei datorate deficientelor sale de ordin mental, aspecte care o impiedica sa constientizeze pe deplin semnificatia si urmarile actiunilor sale si de care inculpatul a profitat," explica judecatorii Curtii de Apel Bucuresti care au analizat acest caz.

Si amenintarile

In situatiile in care victima fugea de la locuinta tanarului, acesta, in vederea convingerii sale sa se intoarca, ii trimitea mesaje telefonice care contineau declaratii de iubire si promisiuni de schimbare a relatiei dintre cei doi.

Atunci cand victima nu ii raspundea la mesaje sau evita sa dea curs solicitarii, acesta din urma recurgea la expresii extrem de jignitoare, defaimatoare, caracterizate de dispret, dar si la amenintari cu acte de violenta cu privire la victima si la familia acesteia: Ce atatea figuri ai pe tine, fa, jegoas-o ai uitat ca erai o nespalata, faci figuri cu mine, pun eu mana pe tine, esti smechera acum ca esti acasa, pai tu crezi ca mie imi e frica de Costel baga... vostri, vezi ca de maine va caut si vedeti voi cum sta treaba..., Fa, mucoas-o, zi -i lu tac-to ca maine il calc in picioare cand pleaca de la munca, ca tu stii D. ce-mi poate capul, pi...

De altfel, Nicolae Alexandru Petcu se considera o persoana cu experienta in domeniul activitatii de proxenetism sustinand in cadrul unei conversatii telefonice ca "fac asta de atata."

De ce condamnare in penitenciar

Curtea de Apel Bucuresti explica de ce se impune ca tanarul sa fie condamnat la o pedepasa cu executare in penitenciar.

"Acesta a adoptat in mare parte o atitudine neloiala fata de procesul penal desfasurat impotriva sa, recunoscand in intregime fapta si imprejurarile comiterii acesteia abia cu prilejul optarii pentru judecarea cauzei in baza procedurii simplificate a recunoasterii vinovatiei; acesta a incercat initial sa convinga organele judiciare ca victima a inceput sa intretina acte sexuale contra cost din proprie initiativa sau ca aceasta presta doar masaj erotic, neobtinand foloase materiale ca urmare a acestui fapt, si ca nu a expus victima la acte de violenta.

S-a apreciat ca aplicarea unui tratament sanctionator sever fata de inculpat este necesar atat pentru corijarea sa prin determinarea acestuia sa constientizeze gravitatea infractiunii savarsite, mai ales in imprejurarile analizate, cat si pentru descurajarea altor membri ai societatii care ar putea recurge sau au recurs la comportamente similare, avand in vedere si recrudescenta acestui fenomen infractional," conchid judecatorii.

Banii, confiscati

Potrivit magistratilor, Petcu obtinea de pe urma activitatii de proxenetism minim 300 de lei/seara, parte a sumelor de bani primite de victima de la clienti in schimbul serviciilor sexuale prestate.

Inmultind suma de 300 de lei cu o medie de 25 de seri lunare in care victima a oferit servicii sexuale contra cost si a predat banii lui Petcu, se cumuleaza suma totala de 45.000 de lei (300 x 6 luni 25 de zile).

"De altfel, suma de bani obtinuta de inculpat in unele seri de pe urma infractiunii analizate depasea cu mult suma de 300 de lei, avand in vedere si tariful practicat de persoana vatamata, dar si numarul de clienti de pe seara; sumele mari de bani obtinute de inculpat ca urmare a activitatii de proxenetism pe care a si inlesnit-o este atestata si de sumele consistente de bani risipite de acesta in fiecare seara la jocuri de noroc (300-500 de lei), in conditiile in care nu avea alta sursa de venit, dar si de fotografia de la fila 211 descoperite in urma unei perchezitii informatice," arata instanta.

Intrucat suma mentionata - 45.000 reprezinta un folos obtinut de Petcu, ca urmare a activitatii de proxenetism pe care a si determinat-o si inlesnit-o, s-a apreciat ca aceasta se incadreaza si in notiunea de bun dobandit de pe urma comiterii infractiunii, urmand a fi confiscata de la acesta, culegerea de astfel de foloase de pe urma practicarii prostitutiei fiind una din variantele normative ale infractiunii de proxenetism, concluzioneaza judecatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#proxenetism, #prostitutie handicap, #tanara amagita , #magistrati