Dragomir sustine ca sufrageria lui Oprea a fost o celula de criza cu un scop precis si fara Daniel Morar

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 17:25
4738 citiri
Dragomir sustine ca sufrageria lui Oprea a fost o celula de criza cu un scop precis si fara Daniel Morar
Foto: Antena 3

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a sustinut, luni, la audierea din Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, ca in noaptea turului al doilea, la Gabriel Oprea in sufragerie au fost prezenti Florian Coldea, Codruta Kovesi, George Maior, Vasile Dincu, Dan Andronic si ca scopul intalnirii era de a constitui "o celula de criza".

Scopul celulei era sa impiedice o initiativa privind renumararea voturilor din diaspora, sustine Dragomir.

Fostul angajat al SRI a mai afirmat ca acest grup a luat "masuri operative" pentru a-si mentine functiile.

Dragomir a spus ca, in 31 decembrie 2009, a avut o discutie la sediul central al serviciului, cu generalul Coldea. "Mi-a confirmat ca existasera presiuni din partea taberei opuse si intr-adevar fusese amenintat cu numirea la Ambasada din Sudan. (...) Si cumva, la discutie a mai fost prezenta o alta persoana, a incercat sa arate ca implicarea ulterioara datei de 6 decembrie i-a permis sa-si mentina functia", a adaugat fostul angajat SRI.

El a spus ca de la "intalnirea din sufragerie" au inceput sa fie folosite unele culoare - media, politic si judiciar.

In sustinerea acestor acuzatii, Dragomir a spus ca se obtinusera informatii la nivelul SRI cu privire la initiativa de blocare a rezultatului alegerilor, prin renumararea voturilor din diaspora si s-a urmarit blocarea acestei initiative. Ca argumente in sustinerea veridicitatii acestui scenariu, el a vorbit despre chemarea lui Catalin Voicu (PSD) la DNA si descinderea ANAF la Realitatea TV.

Pe de alta parte, el a sugerat comisiei parlamentare de ancheta sa il audieze pe fostul sef al DNA Daniel Morar, in prezent judecator constitutional, care nu a fost acasa la Oprea.

"Intrebarea retorica, care s-ar putea adresa, este de ce nu a fost seful DNA la acea vreme, Daniel Morar, la intalnirea din sufragerie - am prezentat argumentatia, faptul ca din cate cunosc actualul judecator al CCR nu a fost de acord cu utilizarea intr-un scop, sa zic asa, politic al institutiei pe care o conducea (...) Tocmai de aceea am si indicat Comisiei de ancheta posibilitatea sa purceada la audierea domnului Daniel Morar, care poate sa confirme sau sa infirme", a afirmat Dragomir.

Intrebat cum poate proba ca a avut loc acea intalnire din noaptea alegerilor acasa la Gabriel Oprea, Dragomir a spus ca sa nu se astepte nimeni la fotografii, pentru ca sufrageria e un loc foarte mic, de 4 pe 4 metri. Fostul angajat SRI a adaugat insa ca soferii, aghiotantii, alte persoane din zona, la finalul zilei, efectuau o raportare, mergeau cu masinile serviciului si exista traseele. "Toate aceste lucruri comisia de ancheta le poate solicita institutiilor statului", a sustinut Dragomir.

El a mai spus ca UNPR a fost "partid gandit in laboratoarele serviciului, creat de serviciu", iar compania SIVECO a avut relatii cu SRI de foarte mult timp.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragomir comisie ancheta celula criza , #ancheta