Cea mai mare captura de cocaina facuta vreodata in Romania. UPDATE 2,5 tone in valoare de 625 mil. euro (Video)

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 13:55
10685 citiri
Cea mai mare captura de cocaina facuta vreodata in Romania. UPDATE 2,5 tone in valoare de 625 mil. euro (Video)
Foto: Digi 24 TV

Jumatate de tona de cocaina (ambalata in 50 de saci) a fost dusa, vineri, la sediul DIICOT din Capitala, din cele 2,5 tone descoperite, joi, la Constanta.

Cocaina se afla in peretii unui container frigorific, incarcat cu banane, aflat pe un vas care venise din America de Sud.

Valoarea drogurilor (cu o puritate de 90%) ajunge la 625 de milioane de euro, conform Digi 24.

Romania era doar tara de tranzit pentru aceste droguri, ele urmand sa ajunga in Olanda.

Este cea mai mare captura de cocaina facuta vreodata in Romania. In 2009, procurorii au descoperit un transport de o tona.

UPDATE 12:14: Seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anuntat ca 5 suspecti au fost retinuti in acest caz si ca seful retelei de trafic de droguri e un marocan cu cetatenie spaniola si olandeza. Operatiunea care a dus la retinerea celor cinci a fost derulata in colaborare cu autoritatile americane si cele spaniole.

UPDATE 13:39 Cei 5 retinuti sunt 4 lituanieni si un columbian. Acestia sunt dusi, vineri, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, ei riscand 20 de ani de inchisoare.

UPDATE 13:50 Pachetele de cocaina aveau cel putin zece straturi de ambalaj, de la folie de plastic, la cauciuc, indigo, hidroizolatie, plus substante care le faceau nedetectabile la scanner si controlul cu caini special antrenati.

Pe pachetele cu droguri erau stantate numele unor firme de renume: Gucci, Rolex, Kenzo. Aceste denumiri-coduri indicau calitatea drogurilor si destinatarul.

Operatiunea care a dus la retinerile de vineri a avut numele de cod "Globetrotter" si cuprinde actiuni care sunt inca in desfasurare in alte tari. La ancheta au participat procurori DIICOT si peste 150 de politisti romani, dar si autoritati judiciare din SUA, Spania si state din America de Sud.

UPDATE 13:55 - Cocaina urma sa fie scoasa din port cu camioane trimise din Olanda.

O a sasea persoana a fost retinuta in Spania, fiind vorba despre seful marocan al retelei.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#doua tone cocaina Constanta, #doua tone cocaina gasite, #cocaina port Constanta, #retinuti trafic cocaina Constanta , #trafic droguri
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Cu doua tone faci o linie cat Caile Ferate ale lui Carol I plus...
Poza trolheim
trolheim
rank 1