Doua femei din Oradea, condamnate la inchisoare cu executare pentru delapidarea a peste 600.000 de lei din banii unei asociatii de proprietari

Joi, 20 August 2020, ora 16:353037 citiri
Doua femei din Oradea, condamnate la inchisoare cu executare pentru delapidarea a peste 600.000 de lei din banii unei asociatii de proprietari
Femeile au sustras peste 600.000 de lei din banii asociatiei

Doua femei care au fost condamnate la inchisoare cu executare pentru delapidarea a peste 600.000 lei din banii unei asociatii de proprietari din Oradea au fost incarcerate, una dintre ele fiind retinuta in PTF Bors, in timp ce incerca sa iasa din tara.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bihor, politistii Serviciului de Investigatii Criminale- Compartimentul Urmariri au identificat si retinut o femeie de 63 de ani, din municipiul Oradea, pe numele careia Judecatoria Oradea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnata la 2 ani si 6 luni de inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunii de delapidare.

De asemenea, miercuri, politistii au preluat din PTF Bors o alta femeie, de 52 de ani, din Oradea, pe numele careia Judecatoria Oradea a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, fiind condamnata tot la 2 ani si 6 luni de inchisoare, pentru savarsirea aceleiasi infractiuni.

"Cele doua femei au fost incarcerate in Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepselor la care au fost condamnate", se arata in comunicatul IPJ.

Cele doua inculpate cu fost condamnate, definitiv, miercuri, prin decizia Curtii de Apel Oradea, care a mentinut pedepsele aplicate de instanta de fond.

Administratoarea asociatiei de proprietari Apateului 16 din Oradea, Maria Brindus, si casiera Stela Vinter au fost anchetate de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Bihor dupa o reclamatie depusa de locatari in 2015.

Potrivit anchetatorilor, timp de trei ani, intre 2012 si 2015, cele doua au delapidat peste 600.000 lei din banii incasati de la proprietari. Desi locatarii si-au platit la timp facturile, cele doua nu au achitat facturile la utilitati, astfel ca oamenii au fost debransati de la apa si caldura in decembrie 2015. In acest context, spun anchetatorii, locatarii au fost nevoiti sa semneze un angajament de plata si sa achite inca o data facturile.

Cele doua femei au fost trimise in judecata in 2017 si condamnate pe fond de Judecatoria Oradea pe 20 decembrie 2019. La acel moment, ele au fost condamnate la cate doi ani si sase luni de inchisoare cu executare si plata in solidar, catre partea civila a sumei de 613.963,60 de lei, cu titlu de daune materiale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii