Dosarul Revolutiei ajunge la Sectia de Urmarire Penala a ICCJ

Marti, 10 Mai 2011, ora 20:14
1608 citiri
Dosarul Revolutiei ajunge la Sectia de Urmarire Penala a ICCJ

Dosarul Revolutiei, care se afla pe rolul Sectiei Parchetelor Militare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a fost declinat catre Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul ICCJ, lucru pe care presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, il considera o tergiversare in aflarea vinovatilor pentru evenimentele din decembrie 1989.

"Problema noastra este ca Sectia Parchetelor Militare si-a batut joc de victime timp de trei ani, cat dosarul s-a aflat la ei, nu au facut nimic, dar au luat salariile", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Teodor Maries.

Acesta a anuntat ca procesul pe care il au la CEDO referitor la durata cercetarilor in dosarul Revolutiei este aproape de final, foarte probabil Romania urmand sa fie condamnata de forul european.

"Victimele au nevoie de dreptate si este datoria noastra sa le-o dam. Ceea ce se intampla astazi este acelasi lucru ca si in 1991, 1992 si care a continuat 20 de ani - cultivarea unui sentiment de dispret fata de victimele Revolutiei, acestea au inceput sa plictiseasca", a spus generalul Dan Voinea, invitat la conferinta de presa.

Acesta e explicat faptul ca, in 2007, cand a plecat de la Parchetul Militar, dosarul era terminat in mare parte, iar cercetarile ce mai trebuiau efectuate nu ar fi durat mai mult de un an.

"Nici macar nu au fost numarate toate victimele din 1989. In dosar este vorba de infractiuni contra persoanei, tratamente neomenoase, fapte ce nu se prescriu, dar cei care se ocupa acum de dosar nu vor sa investigheze aceste fapte", a mai spus Dan Voinea.

Teodor Maries a mai anuntat ca Societatea Timisoara a terminat proiectul privind Legea Lustratiei si spera ca aceasta sa treaca cu bine de Camera Deputatilor. De asemenea, Maries a spus ca este un proiect de lege si in ceea ce priveste imprescriptibilitatea crimei, pentru ca cei vinovati de crimele din decembrie 1989 sa nu poata beneficia de institutia prescriptiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#dosarul Revolutiei, #dosarul revolutiei iccj, #dosarul revolutiei teodor maries , #stiri juridice
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
se stiu cine sunt criminalii politici, calaii Romaniei: Ilici-KGB, Basescu, Felix, Patriciu, SOV, Vacaroiu, Hreme, Mitrea, Tiriac, Tradiceanu, Emilica, Ciorbea, Boc, Udrea, Vanghele, etc....
Poza jackd
jackd
rank 2
Poa'sa ajunga dosaru' Marii Imbulzeli din Decembrie '89 si la PreaRosia Curte a Martzienilor...