Dosarul licentelor de milioane de euro: Fost secretar de stat audiat la DNA

Marti, 15 Iulie 2014, ora 17:02
2799 citiri
Dosarul licentelor de milioane de euro: Fost secretar de stat audiat la DNA

Ioan Cordos, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor in perioada lui Dan Nica, a fost audiat la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul licentelor IT educationale.

Cordos a iesit de la audieri marti dupa-amiaza, transmite Realitatea Tv.

Conducerea Microsoft Romania, chemata la DNA (Video)

De asemenea, conducerea Microsoft Romania a fost chemata la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul contractelor paguboase privind achizitia de licente educationale.

Membri ai conducerii filialei romanesti a companiei IT au fost chemati ca martori in cazul negocierilor purtate cu statul roman, anuntul fiind facut luni.

Mita de milioane de euro la Palatul Victoria: Seful SGG, din nou la DNA

DNA: Mita de milioane de euro la MAI si Palatul Victoria, in timpul guvernarii Nastase

Tot luni, seful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru, a fost chemat la DNA in dosarul achizitiilor IT din mai multe ministere, dosarul fiind deschis dupa o sesizare a DNA, de catre Corpul de Control al prim-ministrului, pe 21 mai 2013, privind inchirierea si extinderea de licente de catre doua ministere - al Educatiei si al Societatii Informationale.

In perioada 2004-2009, Ministerul Educatiei a semnat contracte de inchiriere si extindere a licentelor educationale destinate unitatilor de invatamant pentru care a platit o suma de aproximativ de 9 milioane de euro.

DNA: Coruptie in trei ministere si Secretariatul General al Guvernului

Conform comunicatului DNA, au fost inchiriate aproape 200.000 de licente pentru softuri si sisteme de operare necesare calculatoarelor din scoli, achizitionate in perioada 2001-2008, "existand indicii privind crearea unei obligatii de plata a unui pret cu aproximativ 5,4 milioane euro mai mare decat pretul pentru inchirierea licentelor efectiv utilizabile (contractul in valoare de 105 milioane de dolari a fost derulat in perioada 2004-2009) ".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ioan Cordos audiat DNA, #DNA dosar licente Guvern, #audieri licente Guvern, #Ioan Cordos licente Guvern , #DNA
Comentarii
Poza programer
programer
rank 1
Microsoft Romania ...NU aveti nimic de zis privind invatamantul IT