Dosarul furturilor de produse de lux de la Aeroportul "Henri Coanda": 20 de persoane au fost retinute

Vineri, 19 Iunie 2020, ora 08:574666 citiri
Dosarul furturilor de produse de lux de la Aeroportul "Henri Coanda": 20 de persoane au fost retinute
FOTO Pixabay

Un numar de 20 de persoane au fost retinute iar alte 38 au fost plasate sub control judicar in cazul furtului de produse de lux de la Aeroportul "Henri Coanda", in care joi au avut loc 28 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov si Prahova, prejudiciul fiind de aproximativ 800.000 de euro. Sunt vizati angajati ai Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, dar si ai altor firme.

Conform politiei, in urma audierilor, 20 de persoane au fost retinute, iar fata de 38 a fost dispusa masura controlului judiciar.

Au fost ridicate si indisponibilizate peste 400 de parfumuri, 4 minibaruri si peste 450 de sticle diverse bauturi, aproximativ 200 de ceasuri si bijuterii, produse cosmetice si genti.
De asemenea, au gost identificate si ridicate sume de bani, in lei si valuta - peste 80.000 lei si aproximativ 30.000 de euro, precum si alte sume in dolari si lire sterline.

"Din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabila ca mai multi angajati ai unei societati comerciale, ar fi sustras sau insusit produse alimentare, produse cosmetice, parfumuri, produse de marochinarie, bijuterii, ceasuri si alte produse destinate comercializarii la bordul aeronavelor. Bunurile in cauza ar fi fost comercializate de catre alte persoane, care ar fi avut cunostinta despre provenienta ilicita a acestora", a precizat joi Politia.

CN Aeroporturi Bucuresti si Dnata Catering SRL Romania au confirmat joi ca unii dintre angajatii lor, precum si ai altor societati comerciale de pe platforma aeroportuara Henri Coanda se afla in custodia politiei.

"Autoritatile au admis ca dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti si partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementarile si nu sunt responsabile pentru activitatile in care sunt implicati angajatii in cauza. Totodata, DNATA, CN Aeroporturi Bucuresti si partenerii lor se delimiteaza de actiunile intreprinse la nivel personal, de catre acei angajati care nu au respectat prevederile legale. Nu putem comenta procedurile legale in curs si investigatiile autoritatilor. CNAB, dnata Caterng SRL si partenerii lor de afaceri sunt angajati in practici etice de afaceri si opereaza in conformitate cu toate legile, reglementarile si standardele industriei. Liniile noastre directoare stricte fac ca regulile sa fie clare pentru fiecare angajat. Cooperam pe deplin cu autoritatile in aceasta ancheta", a transmia Compania Nationala de Aeroporturi Bucuresti.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News