UPDATE Verdict final in dosarul Ferma Baneasa: Remus Truica si Printul Paul, inchisoare cu executare. Au mai fost condamnati miliardarii Steinmetz si Silberstein si jurnalistul Dan Andronic

Joi, 17 Decembrie 2020, ora 22:41
32828 citiri
UPDATE Verdict final in dosarul Ferma Baneasa: Remus Truica si Printul Paul, inchisoare cu executare. Au mai fost condamnati miliardarii Steinmetz si Silberstein si jurnalistul Dan Andronic
FOTO: Hepta.ro

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat joi, 17 decembrie, verdictul final in dosarul Ferma Baneasa: omul de afaceri Remus Truica a fost condamnat la sapte ani de inchisoare cu executare, israelienii Benjamin Steinmetz si Tal Silberstein au primit cate cinci ani de inchisoare cu executare, iar Printul Paul - trei ani si patru luni de inchisoare cu executare.

De asemenea, jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare.

UPDATE ora 22:30

Printul Paul al Romaniei, condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare in dosarul Ferma Baneasa, este dat in urmarire internationala, dupa ce nu a fost gasit la locuinta din Capitala de politisti.

UPDATE ora 22:00

Omul de afaceri Remus Truica a fost ridicat de politisti joi, 17 decembrie, de la locuinta sa din Snagov, pentru a fi incarcerat, dupa ce a fost condamnat definitiv la 7 ani de inchisoare cu executare.

UPDATE ora 20:00

Remus Truica a fost condamnat la 7 ani de inchisoare, iar la scurt timp dupa comunicarea sentintei, acesta a avut o prima reactie publica.

"Acesta este pretul atunci cand respecti toate regulile si nu te indoi catre ceea ce ti se cere... Din pacate, reparatiile ce survin peste multi ani, pot repara doar partial latura morala", a declarat Remus Truica, pentru Antena 3.

Si jurnalistul Dan Andronic, condamnat in acelasi dosar la trei ani cu suspendare, a postat un mesaj pe Facebook: "Eu ma retrag. Va urez succes! Doamne ajuta!".

Stire initiala:

Anterior, afaceristii israelieni Benyamin "Beny" Steinmetz, Tal Silberstein si Moshe Agavi au fost achitati in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a padurii Snagov. Decizia a fost data de Curtea de Aple Brasov si nu era definitiva.

Potrivit Rise Project, Benjamin Steinmetz, 60 de ani, are o avere de peste doua miliarde de dolari si este considerat cel mai bogat om din Israel.

4 milioane de euro, confiscati

Curtea de Apel Brasov a decis confiscarea speciala a mai multor terenuri din Snagov aflate in proprietatea societatii Reciplia in suprafata de aproximativ 370.000 de metri patrati.

Instanta a mai dispus confiscarea speciala de la Remus Truica a mai multor terenuri din Snagov in suprafata totala de aproximativ 141.000 de metri patrati.

Magistratii au mai confiscat de la printul Paul suma de 4 milioane de euro.

Achitarile

Restul inculpatilor din acest dosar au fost achitati, printre acestia figurand afaceristii Marius Marcovici si Lucian Mateescu, Gheorghe Sin, secretar general al Academiei de Stiinte Agricole din Romania, si Apostol Musat, fost primar al comunei Snagov.

Acuzatiile DNA

Potrivit DNA, acuzatiile retinute in sarcina celor 22 de acuzati vizeaza infractiuni comise in perioada 2006-2013 in diferite forme de participare (autorat, complicitate sau instigare), in interesul obtinerii unor imobile de o valoare deosebita, intre care Padurea Snagov si Ferma Regala Baneasa, revendicate fara drept de Paul Philippe Al Romaniei.

Pe de o parte, Paul Philipe Al Romaniei ar fi cumparat influenta pe care Remus Truica ar fi avut-o asupra diferitilor functionari de la institutiile publice care detineau cele doua proprietati. Pe de alta parte, Truica ar fi prezentat "afacerea" unor persoane potente din punct de vedere financiar, "cu care s-a asociat, constituind un grup infractional, pentru a se implica in demersurile infractionale, singura cale in obtinerea bunurilor imobile pe care Paul Philipe Al Romaniei le revendica in mod nelegal".

Cotele printului

Procurorii spun ca printul Paul i-ar fi promis inculpatului Truica Remus si asociatilor acestuia din grupul infractional o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania, iar ulterior le-a transferat acestora bunurile pe masura obtinerii lor, prin contracte fictive de vanzare-cumparare cu Reciplia SRL.

Prejudiciul total in dauna statului roman inregistrat in acest dosar este enorm, ajungand la 145.398.569 de euro.

Povestea soferului impuscat de politisti dupa urmarirea cu masina in Botosani. Interlopul, condamnat pentru trafic de minori

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#truica, #Printul Paul, #ferma baneasa, #Dan Andronic , #inchisoare