Dosarul de mita al sefului CJ Arges: Nicolescu a primit peste 3 ani de inchisoare cu executare (Video)

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 13:36
6844 citiri
Dosarul de mita al sefului CJ Arges: Nicolescu a primit peste 3 ani de inchisoare cu executare (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Consiuliului Judetean Arges Constantin Nicolescu (PSD) a fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, acesta fiind acuzat de fapte de coruptie.

Astfel, Curtea de Apel Bucuresti a admis, marti, recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucuresti, care il condamnase pe Constantin Nicolescu la un an de inchisoare cu suspendare.

Decizia judecatorilor nu este insa definitiva, ci poate fi atacata cu recurs la Curtea Suprema de Justitie, potrivit Realitatea TV. Nicolescu este acuzat ca a luat mita 60.000 de lei de la afaceristul Cornel Penescu.

Nicolescu, un an de inchisoare cu suspendare pentru mita si frauda cu fonduri UE (Video)

In acelasi dosar au mai fost condamnati si complicii presedintelui CJ Arges, printre care mai multi primari, pe care Tribunalui Bucuresti ii achitase initial, potrivit Evenimentul Zilei. Este vorba despre Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, care a fost condamnat la trei ani si patru luni de inchisoare cu supendare si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, care a primit trei ani si patru luni cu supendare.

De asemenea, Andrei Calin Ioan, primar al municipiului Campulung Muscel, care a fost condamnat la trei ani si patru luni cu supendare, dar si primarul comunei Stalpeni, Ioan Popa, care a luat doi ani cu suspendare. Alti complici in acest dosar au mai primit pedepse cu suspendare cuprinse intre trei ani si patru luni si cinci luni.

In plus, judecatorii de la Curtea de de Apel Bucuresti au respins apelul lui Cornel Penescu, acesta ramanand cu o condamnare la noua luni de inchisoare cu suspendare, sentinta data de Tribunalul Bucuresti, scrie Mediafax. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a decis confiscarea sumei de 60.000 de lei, pe care Nicolaescu a primit-o de la Penescu sub forma de mita.

Constantin Nicolescu, judecat pentru deturnare de fonduri europene de 1 milion euro

Constantin Nicolescu a fost condamnat pentru ca a primit 60.000 de lei mita de la omul de afaceri Cornel Penescu, dar si pentru fraudarea unor fonduri europene. Nicolescu a fost trimis in judecata in 2011 de procurorii Directia Nationala Anticoruptie, care l-au acuzat ca a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru reabilitaterea a patru scoli, in baza unor documente false.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, dar si alti complici, pentru fraudarea fondurilor europene.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Constantin Nicolescu inchisoare, #Constantin Nicolescu inchisoare executare, #Constantin Nicolescu condamnat inchisoare , #inchisoare
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Da' averea pe care o are si-a facut-o cinstit? Cat, cand si unde a
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
La auzul deciziei judecatorilor n-a mai fost nevoie de ambulanta