Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Administratorul a trei firme, retinut

Marti, 17 Februarie 2015, ora 23:53 5182 citiri

Vladimir Ciorba, administrator si asociat la trei firme, vizat in dosarul lui Iulian Hertanu, cumnatului lui Victor Ponta, a fost retinut de procurorii DNA Ploiesti.

Ciorba a fost adus, in cursul zilei de marti, la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care mai sunt vizati, printre altii, Iulian Hertanu, Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma.

Sebastian Ghita, urmarit penal. Cumnatul lui Ponta, audiat toata ziua la DNA

In acest dosar, a mai fost retinut, marti, fostul consilier judetean Mihai Coman.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, vizat in acelasi dosar, se afla si la ora transmiterii acestei stiri in sediul DNA Ploiesti, unde este audiat.

Primarul din Comarnic: Din cauza cumnatului lui Ponta, orasul arata ca dupa bombardament

La sediul DNA Ploiesti au mai fost audiati, in cursul zilei de marti, deputatul Sebastian Ghita, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, toti trei fiind pusi sub control judiciar.

Sebastian Ghita, urmarit penal - ce obligatii si ce interdictii are deputatul

Pe perioada controlului judiciar, Mircea Cosma nu-si poate exercita functia de presedinte al CJ Prahova.

Firma administrata de cumnatul lui Ponta, abonata la contracte cu primarii - finantari semnate de Udrea

Vladimir Razvan Ciorba, administrator si asociat la SC CVR Asfalt Construct Group SRL, SC CVR Activities Group SRL Bucuresti si SC Gefam Pro SRL Dobroesti, este suspectat ca, impreuna cu Iulian Hertanu, precum si cu Mihail Marian Coman, administrator si asociat la SC Indserv SRL Ploiesti si SC Indserv Proiect SRL Ploiesti si angajat al SC Hidro Prahova SA, in functia de consilier al directorului general, din 24 mai 2012, "au constituit un grup infractional pentru a actiona in vederea castigarii frauduloase a contractului de lucrari avand ca obiect 'Extindere retele de canalizare in orasul Comarnic'".

Dosarul cumnatului lui Victor Ponta: Fost consilier judetean, retinut

Contractul a fost semnat in 13 ianuarie 2012, intre Asocierea SC Grossman Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL si SC Hidro Prahova SA Ploiesti, acesta fiind finantat in mare parte din fonduri de la Uniunea Europeana.

Anchetatorii ii suspecteaza pe reprezentantii acestor firme ca si-ar fi insusit importante sume din acest proiect, prin schimbarea ilegala a destinatiei fondurilor obtinute si prin sustragerea de la plata contributiilor datorate catre stat, respectiv prin evidentierea unor cheltuieli nereale sau operatiuni fictive in documentele societatilor pe care le-au controlat, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

La grupul infractional ar fi aderat si Liviu Munteanu, care a fost numit administrator al SC Grossman Engineering Group SRL, incepand din 25 aprilie 2014, se mai arata in documentele citate.

In acest dosar anchetatorii suspecteaza ca s-ar fi deturnat aproximativ 54 la suta din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind insusiti in interes propriu. De asemenea, in cauza sunt suspiciuni si cu privire la comiterea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, printre care si fapte de evaziune fiscala.

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adauga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscala, au precizat sursele citate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News