Dosarul bancherilor: Directorii BRD raman in arest, Locic poate lua legatura cu sotia

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 08:51
2342 citiri
Dosarul bancherilor: Directorii BRD raman in arest, Locic poate lua legatura cu sotia

Adrian Martis si Andrei Nanu, ambii directori la BRD, raman in arest, iar omul de afaceri Marius Locic poate lua legatura cu sotia sa, a decis, vineri seara, instanta suprema, care a judecat recursurile la masurile preventive din dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a dezbatut, vineri, recursurile formulate fata de masurile preventive hotarate de Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Instanta a respins majoritatea recursurilor, astfel ca Adrian Martis si Andrei Nanu, directori la BRD, si alte 11 persoane, printre care Vasile Crestin, raman in arest.

ICCJ a admis un singur recurs fata de arestare, respectiv cel al Liviei Bobu, in cazul careia instanta suprema a decis inlocuirea acestei masuri preventive cu interdictia de a nu parasi tara.

In cazul lui Marius Locic, ICCJ a admis recursul acestuia referitor la interdictia de a lua legatura cu ceilalti inculpati, invinuiti si martori, cu exceptia rudelor pana la gradul II. Astfel, potrivit deciziei instantei supreme, omul de afaceri - care, altfel, ramane cu interdictia de a nu parasi tara - poate lua de acum legatura cu sotia sa, audiata anterior in acest dosar, si cu rudele pana la gradul II.

Alte opt persoane din dosar au ramas, potrivit deciziei ICCJ de vineri, cu interdictie de a parasi tara.

Dosarul bancherilor - frauda de 85 de milioane de euro

La 15 si 16 decembrie, in dosarul fraudelor bancare au fost arestate, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), 11 persoane, respectiv Adrian Martis si Andrei Nanu, ambii directori la BRD, Andrei Suditu, Claudia Maria Peter (persoana care se afla in cercul foarte apropiat de relatii al lui Vasile Crestin si care executa intocmai dispozitiile date de catre cei doi directori din BRD), Daniel Sandu, Diana Mihaela Gireada (evaluator), Sava Tipa, Ioan Repede, Alexandru Ploscaru, Bogdan Florin Dinu si Livia Bobu.

Pentru alte noua persoane, printre care Ioan Crestin si Marius Locic, CAB a dispus interdictie de a parasi tara.

In 17 decembrie, CAB a decis emiterea unor mandate de arestare in lipsa pentru Vasile Crestin, Constantin Irinel Militaru si Mihaita Catalin Rusitoru, numarul arestarilor ajungand astfel la 14.

In cazul altor 21 de persoane, procurorii au emis ordonante de obligare de a nu parasi tara timp de 30 de zile.

In acest dosar, anchetatorii au facut, in 13 decembrie, 48 de perchezitii in Bucuresti si trei judete, fiind vizata o grupare coordonata de persoane influente din mediul de afaceri din Capitala care ar fi luat ilegal credite de la doua banci pentru 35 de firme cu sprijinul a sapte directori ai bancilor, prejudiciul fiind de 85 milioane de euro.

"Sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din municipiul Bucuresti, invinuitii au realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv prin obtinerea in mod ilegal de credite de la doua unitati bancare, pentru un numar de 35 de societati comerciale controlate de catre membrii grupului infractional organizat", s-a aratat intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#directori BRD arestati frauda, #Locic recurs dosarul bancherilor , #frauda