Dosarul analizelor false: 15 martori sunt audiati

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 15:57
1866 citiri
Dosarul analizelor false: 15 martori sunt audiati
Foto: Arhiva

Un numar de 15 persoane, in majoritate pensionari si angajati ai laboratoarelor vizate in ancheta decontarilor ilegale de analize medicale, sunt audiate joi la Politia Capitalei, au declarat surse din Politie.

Angajatii laboratoarelor au fost chemati pentru a relata despre activitatea unor persoane din reteaua ce falsifica analize care, ulterior, erau decontate ilegal. In acelasi dosar, anchetatorii au audiat anterior sute de persoane, printre care multi pensionari, in legatura cu analize medicale suspectate ca ar fi falsificate.

Dosarul analizelor false: 22 de persoane arestate, restul au interdictie de a parasi tara

Cei chemati la audieri au trebuit sa confirme sau sa infirme ca si-au facut analize la datele mentionate pe buletinele suspectate ca sunt falsuri, au precizat surse apropiate anchetei. In dosarul decontarilor ilegale de analize, au fost arestate preventiv 22 de persoane, printre care zece medici specialisti si de familie, administratorii celor doua laboratoare de analize vizate in acest caz (Uromed si CityLab), angajati ai acestora si asistente medicale, potrivit deciziilor luate de Tribunalul Bucuresti, in 30 martie.

Peste 40 de persoane, urmarite penal

In cazul altor 15 persoane, instanta a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva, dispunand in schimb interdictia de a parasi tara. Deciziile Tribunalului nu sunt definitive, ele fiind atacate cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a anuntat ca, in acest dosar, a dispus inceperea urmaririi penale fata de 42 de persoane, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual si uz de fals, luare de mita si dare mita.

Dosarul analizelor false: 37 de medici si angajati din laboratoare, retinuti

"Activitatea infractionala a constat, in principal, in fraudarea de catre mai multi medici si angajati ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate in realitate, cauzandu-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", s-a aratat intr-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Medicii sunt acuzati ca au emis aproximativ 14.000 de buletine de analize fictive pe numele a circa 800 de persoane, din valoarea carora isi opreau 10%.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#audieri analize false, #audieri decontari false, #dosar decontari ilegale , #frauda