Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Dosarul 10 august: Huliganii din Piata Victoriei, judecati ca s-au batut cu jandarmii si au distrus cosurile de gunoi, au primit condamnari blande. Sentinta poate fi contestata

Vineri, 31 Iulie 2020, ora 11:01
6516 citiri
Dosarul 10 august: Huliganii din Piata Victoriei, judecati ca s-au batut cu jandarmii si au distrus cosurile de gunoi, au primit condamnari blande. Sentinta poate fi contestata
Foto: Arhiva Ziare.com

Un numar de 12 persoane, acuzate de acte de huliganism, in timpul protestului Diasporei din 10 august 2018, au primit, vineri, 31 iulie, sentinte blande, cu suspendarea executarii pedepsei, de la magistratii Judecatoriei Sectorului 1. Decizia poate fi contestata cu apel.

Toti cei 12 inculpati au primit sentinte de pana la 3 ani de inchisoare. In cazul a 11 dintre acestia judecatorii executarea pedepsei a fost suspendata, iar o singura persoana trebuie sa execute pedeapsa in penitenciar- deoarece avea o sentinta veche.

Trei jandarmi vor primi daune morale cuprinse intre 1.000 de lei si 1.500 de lei, potrivit sentintei. Mai multi inculpati trebuie sa plateasca daune materiale de circa 5.000 de lei catre firma de salubrizare, dupa ce au distrus cosurile de gunoi si jardinierele din Piata Victoriei. Sentintele la finalul articolului.

Acuzatiile

Dosarul in acest caz a fost facut de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1. Acuzatiile sunt de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, dar unii dintre inculpati au si acuzatii de distrugere sau de port si folosirea fara drept de obiecte periculoase, respectiv o prastie cu bile.

Cei mai multi inculpati au recunoscut acuzatiile, dar au incercat sa-si justifice faptele ca o forma de aparare fata de actiunile jandarmilor. O parte dintre acestia au refuzat sa faca declaratii, iar altii le-au negat.

O parte dintre inculpati sunt acuzati ca au lovit jandarmi in timpul incaierilor sau ca au aruncat in acestia cu diverse obiecte: sticle, pietre, bucati de bordura sau chiar cu cartuse trase de jandarmi. Mai multe persoane sunt acuzate ca au dat foc la tomberoane cu gunoi, iar doua persoane ca au pregatit si aruncat sticle incendiare spre cordonul de jandarmi.

Probele cheie

Probele cheie in aceste cazuri sunt mai multe inregistrari postate pe reteaua Facebook.

Pe 10 august 2018, pe Bulevardul Ion Mihalache au fost distruse 11 cosuri de gunoi, iar pe strada Nicolae Titulescu un numar de 8 cosuri de gunoi, potrivit companiei care se ocupa cu salubrizarea zonei.

Alte probe din dosar sunt inregistrarile de la eveniment realizate de diverse trusturi de presa sau identificarile de persoane realizate de jandarmi.

Primul dosar

Acesta este al doilea dosar privind huliganii din Piata Victoriei. Intr-un alt caz, sapte barbati acuzati ca au lovit-o pe femeia jandarm la protestul din 10 august 2018 au fost condamnati la inchisoare cu suspendare, pedepsele dispuse de Judecatoria Sectorului 1 fiind intre un an si doi ani si opt luni.

Decizia nu este definitiva. Tanara jandarm trebuie sa primeasca 10.000 euro daune.

Toti cei sapte agresorii sunt acuzati de ultraj, iar doi dintre ei - cei care au furat arma Stefaniei Nistor - au fost condamnati si pentru uz de arma fara drept.

Sentinta

Iata decizia data vineri de Judecatoria Sectorului 1, potrivit portalului instantelor.

Ionut Mocanu: 1 an, 6 luni si 20 zile inchisoare cu suspendare si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile in cadrul ADP Sector 4 sau in cadrul DGASPC - Sector 5.

Marian Bogdan: 1 an si 11 luni inchisoare cu suspendare si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile in cadrul Primariei Joita sau in cadrul Primariei Cosoba.

Adrin Eugen Iordache: 1 an 8 luni si 20 zile inchisoare si munca neremunerata in

folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile in cadrul Politiei Locale a Sectorului I sau in cadrul DGASPC - Sector 6.

Daniel Traian Somesan: 2 ani si 8 luni inchisoare cu suspendare si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile in cadrul Primariei Stefanestii de Jos sau in cadrul Scolii Generale Stefanestii de Jos.

Claudiu Daniel Ticu: 1 an si 9 luni inchisoare cu suspendare si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile in cadrul ADP Sector 2 sau in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti - Administra?ia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.

Ciprian- Valentin Velici: 2 ani, 1 luna si 10 zile inchisoare si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile in cadrul Primariei orasului Bocsa sau in cadrul Primariei comunei Brezovia.

Georgian Marian Voicu: 3 ani de inchisoare, dar trebuie sa execute 6 ani de inchisoare deoarece instanta a contopit o pedeapsa mai veche data de Tribunalul Cluj.

Laurentiu Gabriel Ilie: 3 ani de inchisoare cu suspendare si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile in cadrul DGASPC - Sector 4 sau in cadrul DGASPC - Sector 1.

Mihai Stefan: 1 an si 7 luni inchisoare cu suspendadre si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile in cadrul Primariei Stefanestii de Jos sau in cadrul Scolii Generale Stefanestii de Jos.

Cosmin-Nicusor Stroe: 2 ani 2 luni si 10 zile inchisoare cu suspendare si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile in cadrul Bazei Sportive Rosu sau in cadrul Scolii Generale Alexandru Odobescu.

Stefania -Aura Badalan: 1 an 8 luni? i 20 zile inchisoare cu suspenare si munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 70 de zile in ADP Sector 4 sau in cadrul DGASPC - Sector 5.

Petru-Alexandru Ciumas: 1 an 8 luni? i 20 zile inchisoare si o munca neremunerata in

folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile in cadrul ADP Sector 3 sau in cadrul DGASPC - Sector 1.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#huligani 10 august, #violente 10 august , #magistrati