Dosar penal pentru conducatorii de mopede fara permis, din 2013

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 21:55
7880 citiri
Dosar penal pentru conducatorii de mopede fara permis, din 2013
Foto: Okazii.ro

Proprietarii de mopede si tricicluri cu motor care vor conduce aceste vehicule din ianuarie 2013 fara sa detina permis de conducere se vor alege cu dosar penal, a declarat, miercuri, seful Directiei Rutiere, Lucian Dinita, precizand ca sunt inregistrate aproximativ 200.000 de mopede.

Seful Directiei Rutiere a atentionat ca, din 19 ianuarie 2013, mopedele sau triciclurile cu motor pot fi conduse doar cu permis obtinut in urma sustinerii examenului. Practic, dupa aceasta data, numai bicicletele vor putea fi conduse fara permis.

Comisarul sef Lucian Dinita a spus ca mai sunt aproximativ cinci luni in care posesorii unor astfel de vehicule vor trebui sa urmeze cursuri si sa dea examen cu politistii de la Rutiera pentru obtinerea permisului din categoria "AM".

"Este o directiva a Uniunii Europene care dateaza inca din 2006, iar data de 19 ianuarie nu poate fi amanata. Incepand cu aceasta zi, oricine va fi prins pe scuter fara permis va suporta rigorile legii", a explicat Dinita.

Potrivit sefului Directiei Rutiere din Politia Romana, in acest moment sunt inregistrate in circulatie aproximativ 200.000 de mopede.

In prezent, mopedele si triciclurile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de scolile de soferi.

In luna aprilie, Guvernul a decis introducerea, incepand din 2013, a permisului de conducere obligatoriu pentru mopede si alte vehicule ai caror proprietari sunt scutiti in prezent de aceasta obligatie, proiectul de lege fiind transmis Parlamentului spre adoptare.

Seful Directiei Rutiere declara atunci ca din ianuarie 2013 va fi introdus obligatoriu permis de conducere pentru mopede, tricicluri cu motor de pana la 15 kilowati, precum si pentru motociclete A1 si A2.

Permisul de conducere va avea o valabilitate de cinci-zece ani, iar la fiecare reinnoire, soferii vor fi obligati sa faca un control medical.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#dosar penal permis moped, #sanctiuni conducatori moped 2013 , #circulatie