Procurorii au deschis dosar penal de omor calificat în cazul cuplului de studenți găsiți morți într-o vilă din Iași

Sambata, 11 Decembrie 2021, ora 16:55 3938 citiri
Cadavrele prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere FOTO Ziarul de Iași

După ce cadavrele a doi tineri studenţi, care aveau trupurile incendiate, au fost descoperite într-o vilă la Iași, procurorii au început urmărirea penală in rem, pentru omor calificat.

Prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a declarat că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, procurorul criminalist a fost informat cu privire la faptul că, într-un imobil din municipiul Iaşi, strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

Potrivit acesteia, a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

"Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 ani, era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie, ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles", explică, prin intermediul unui comunicat de presă, prim procurorul.

Conform sursei citate, cadavrele prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere.

Cercetările continuă pentru identificarea autorilor faptei pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News