Dosar penal in cazul vaccinurilor periculoase de la Cantacuzino (Video)

Luni, 31 Martie 2014, ora 10:06
3453 citiri
Dosar penal in cazul vaccinurilor periculoase de la Cantacuzino (Video)
Foto: anchetespeciale.ro

Parchetul General a inceput, luni, urmarirea penala in cazul vaccinurilor antigripale de la Institutul Cantacuzino, care ar fi putut pune in pericol sanatatea populatiei.

Dosarul pentru neglijenta in serviciu vizeaza conducerea institutului, iar in acest caz urmeaza sa fie audiat si seful Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), Marius Savu, transmite Digi24. In plus, procurorii fac acum mai multe cercetari la Institutul Cantacuzino.

Dosarul penal a fost deschis de Parchet in urma sesizarii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Raportul trimis de presedintele Traian Basescu procurorilor a fost prezentat in sedinta de joi a CSAT.

Decizie in CSAT privind vaccinurile periculoase: Parchetul General, sesizat

"Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a apreciat ca, din cauza managementului defectuos exercitat de conducerile succesive ale Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie 'Cantacuzino', din cauza nerespectarii procedurilor, a controlului defectuos al procesului de productie, dar si a implicarii improprii a Ministerului Sanatatii, s-au inregistrat, in ultima perioada, deficiente care pot genera vulnerabilitati la adresa starii de sanatate a populatiei", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Sute de mii de vaccinuri periculoase, pastrate de Nicolaescu. Directorul ANM: Suntem siguri ca nu sunt bune

Ancheta procurorilor are loc dupa ce 400.000 de doze de vaccin antigripal au fost retrase de pe piata, dupa ce rezultatele testelor au indicat o concentratie foarte mare de endotoxine, care ar putea sa produca la administrare reactii adverse, precum febra sau soc anafilactic.

Basescu, despre vaccinurile de la Cantacuzino: Domnule Nicolaescu, nu vrei sa chemi Parchetul?

Presedintele Traian Basescu a reactionat fata de scandalul de la Institutul Cantacuzino inca din februarie, cand a cerut fostului ministru Nicolaescu sa ceara organelor de ancheta sa inceapa cercetarile in acest caz.

Ultimul act semnat de ministrul Nicolaescu: L-a demis pe seful Agentiei Medicamentului

De asemenea, presedintele ANM Marius Savu a fost demis, in luna februarie, de Eugen Nicolaescu, ministru al Sanatatii la acea vreme, pentru nereguli privind testarea unui vaccin antigripal la Institutul Cantacuzino.

Anul trecut, Ministerul Sanatatii a achizitionat 600.000 de doze de vaccin antigripal din import, pentru campania de vaccinare 2013-2014. Institutul Cantacuzino urma sa puna la dispozitie alte 400.000 de doze.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cantacuzino dosar penal, #Cantacuzino urmarire penala, #Cantacuzino Parchet, #Cantacuzino vaccinuri Parchet , #Parchet
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Aici nu prea e clar cine trebuie balacarit..