Patru inculpaţi din dosarul fraudei electorale de la Ciorani au încheiat acorduri de recunoaştere a faptelor

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 15:54
2142 citiri
Patru inculpaţi din dosarul fraudei electorale de la Ciorani au încheiat acorduri de recunoaştere a faptelor
Polițiștii au efectuat percheziții domiciliare

Patru dintre persoanele inculpate în dosarul fraudării alegerilor locale în comuna prahoveană Ciorani au încheiat acorduri de recunoaştere a faptelor cu procurorii, au declarat vineri, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Potrivit acestora, acordurile vor fi trimise, săptămâna viitoare, în instanţă, la Judecătoria Buzău.

Anterior, procurorii care instrumentează cauza au cerut şi obţinut în instanţă ca, la momentul trimiterii în judecată, acest dosar să nu ajungă pe rolul Judecătoriei Mizil, instanţa competentă să judece cauza.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că solicitarea procurorilor a fost făcută în condiţiile în care Judecătoria Mizil nu ar putea fi imparţială în judecarea acestui dosar, deoarece din arhiva acestei instanţe au fost furate buletine de vot de la alegerile din Ciorani.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, şi încă o inculpată din dosarul fraudării alegerilor locale din septembrie 2020 se află în arest preventiv în acest dosar, iar alţi 15 inculpaţi sunt în arest la domiciliu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova - Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, în luna iunie, 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27 septembrie, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", preciza Parchetul.

Inculpaţii din dosarul fraudei electorale din comuna Ciorani "nu au absolut niciun trac infracţional", sunt "naturali" şi râd în legătură cu modul propriu de fraudare a alegerilor, "furând" voturile alegătorilor "fără niciun resentiment", se arăta în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus în iunie arestarea preventivă a inculpaţilor.

Conform documentului, aceştia sunt naturali "pentru că nu le pasă de valorile unei societăţi democratice".

Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
#frauda electorala, #primar ciorani, #alegeri locale, #acord recunoastere , #frauda