Doru Parv, cercetat in dosarul OTV, ramane in arest inca 20 de zile

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 18:46
1184 citiri
Doru Parv, cercetat in dosarul OTV, ramane in arest inca 20 de zile
Foto: Arhiva

Judecatoria Sectorului 1 a decis, vineri, prelungirea cu 20 de zile a mandatului de arestare emis pe numele realizatorului OTV Doru Parv, insa decizia nu este definitiva, iar avocatul acestuia a declarat deja recurs impotriva prelungirii.

Pe de alta parte, procurorul de sedinta a spus ca DNA nu declara recurs. DNA a cerut, vineri, prelungirea mandatului emis pe 23 iunie pe numele lui Doru Parv, precum si prelungirea interdictiei de a parasi tara, in cazul lui Dan Diaconescu.

Judecatoria Sectorului 1 decis sa amane cererea DNA de prelungire a interdictiei lui Dan Diaconescu de a parasi tara, pentru ca sedinta sa fie publica, in timp ce sedinta de vineri, in care se judeca prelungirea mandatului de arestare pentru Doru Parv, a fost secreta.

Initial, Judecatoria Sectorului 1 fixase pentru vineri, la ora 12.30, judecarea cererii DNA de prelungire a mandatului de arestare pentru Doru Parv, colaborator al OTV, precum si a interdictiei realizatorului TV Dan Diaconescu de a parasi tara.

Pentru ca solicitarea in cazul lui Diaconescu trebuia discutata in sedinta publica, iar cea a lui Parv in sedinta secreta, judecatorul a dispus separarea cauzelor, au declarat avocatii la iesirea din sala de judecata.

In consecinta, cererea DNA in cazul lui Diaconescu se va discuta la un alt termen, ce urmeaza sa fie stabilit, iar prelungirea arestarii lui Parv a fost judecata vineri.

Si Dan Diaconescu a fost audiat din nou

Vineri dimineata patronul OTV Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie in legatura cu o a doua acuzatie de santaj, care il priveste pe omul de afaceri Petru Paul Tardea si in care este cercetat si Mihai Ghezea. La plecarea de la sediul Directiei, Diaconescu a sustinut ca a refuzat sa faca declaratii in fata anchetatorilor.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv pe 23 iunie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta. Pe 25 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest.

Dan Diaconescu a fost lasat in libertate de Tribunalul Bucuresti pentru ca nu este recidivist si are un copil in intretinere, se arata in motivarea deciziei din 25 iunie, in care magistratii sustin ca, pe de alta parte, sunt indicii ale existentei unui grup infractional la OTV.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Doru Parv ramane arest, #cercetat dosarul DNA, #Dan Diaconescu audiat DNA , #arestare