Doi tineri au murit carbonizati in masina: Soferul consumase droguri si a fost arestat

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 14:28
3047 citiri
Doi tineri au murit carbonizati in masina: Soferul consumase droguri si a fost arestat
Foto: Arhiva Ziare.com

Soferul din judetul Timis care a fugit dupa ce masina pe care o conducea a lovit un copac si a luat foc, doua persoane fiind descoperite carbonizate pe bancheta din spate, a fost arestat preventiv. Rezultatul examenului toxicologic preliminar arata ca tanarul a consumat marijuana.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Dan Ioan Tudor, pentru ucidere din culpa, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana aflata sub influenta unor substante psihoactive si parasirea locului accidentului.

Luni, tanarul de 19 ani a fost prezentat cu propunere de arestare preventiva judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Timisoara, care a admis cererea si a dispus emiterea unui mandat de 30 de zile, se arata intr-un comunicat transmis marti de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara.

Din ancheta procurorilor reiese ca inculpatul Dan Ioan Tudor ar fi intrat in depasirea unui autoturism, iar dupa o curba la stanga ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare, intrand in santul de colectare a apei si lovind o banca, din care autoturismul ar fi fost proiectat intr-un copac, apoi intr-un alt copac aflat in apropiere.

In urma impactului, masina a luat foc si a ars in proportie de 80%. Pasagera din fata a fost ranita si doi tineri de pe bancheta din spate au murit, trupurile lor fiind carbonizate.

Anchetatorii mai arata ca, dupa producerea accidentului, soferul a plecat, fiind identificat de organele de politie dupa aproximativ doua ore, cand a dus la spital pentru prelevarea probelor biologice, "rezultatul examenului toxicologic preliminar efectuat cu teste imunometrice pe mostra de urina fiind pozitiv pentru marijuana".

Potrivit politistilor, soferul le-a spus ca accidentul a avut loc dupa o gluma. Tanarul aflat pe bancheta din spate a masinii i-ar fi dat soferului o palma peste cap, acesta speriindu-se, moment in care a pierdut controlul volanului.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#sofer marijuana tineri carbonizati Timis , #droguri