Doi muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-au electrocutat. Vor fi adusi la Bucuresti, in stare grava

Sambata, 21 Iulie 2018, ora 11:232002 citiri
Doi muncitori ai Complexului Energetic Oltenia s-au electrocutat. Vor fi adusi la Bucuresti, in stare grava
Foto: Arhiva Pixabay

Doi muncitori care reparau un panou electric la Cariera Pinoasa a Complexului Energetic Oltenia din apropiere de Rovinari s-au electrocutat. Amandoi au suferit arsuri grave.

"Este vorba despre doua victime, de 40, respectiv 48 de ani, doi barbati arsi prin electrocutare.

A fost alertata o ambulanta de la substatia Rovinari, un echipaj de la Targu-Jiu si un echipaj SMURD. Ambulanta de la substatia Rovinari a ajuns la fata locului si intre timp cele doua victime au fost transportate la spitalul Rovinari cu mijloace proprii.

Victima in varsta de 40 de ani va fi transportata cu un elicopter SMURD la Floreasca, iar cealalta cu ambulanta noastra la spitalul de Arsi din Bucuresti", a precizat, pentru Mediafax, Constantin Mitroi, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Gorj.

La locul accidentului s-au deplasat specialisti de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) pentru a stabili conditiile in care s-au electrocutat cei doi.

"Amandoi lucrau la CEO, electricieni. In jurul orei 09.00 a avut loc un scurtcircuit, de la joasa tensiune la inalta tensiune. Din primele informatii, reparau o statie electrica", a spus George Romanescu, seful ITM Gorj pentru Mediafax.

Ministerul Energiei a anuntat ca si-a trimis corpul de control pentru a stabili in ce conditii s-au electrocutat muncitorii.

"Ministerul Energiei a decis convocarea unei comisii interne de ancheta la nivelul Complexului Energetic Oltenia si trimiterea Corpului de Control pentru evaluarea exacta a imprejurarilor accidentului de munca ", a precizat Ministerul Energiei, citat de Agerpress.

Polistitii au deschis, de asemenea, o ancheta in acest caz.

G.K.