UPDATE Un sofer a intrat cu masina in multimea de oameni adunata in centrul orasului german Trier. Patru morti si 15 raniti, printre care si un bebelus

Marti, 01 Decembrie 2020, ora 23:19
10488 citiri
UPDATE Un sofer a intrat cu masina in multimea de oameni adunata in centrul orasului german Trier. Patru morti si 15 raniti, printre care si un bebelus
FOTO: Twitter

O masina a lovit marti, 1 decembrie, mai multe persoane intr-o zona pietonala din orasul Trier, Germania. Soferul masinii a fost retinut de politisti.

UPDATE 23:20 Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, pana la acest moment, niciun cetatean roman nu a fost implicat in incidentul rutier produs marti dupa-amiaza in oraselul german Trier, potrivit Mediafax.

UPDATE 21:40 Numarul persoanelor decedate a crescut la patru.

Procurorul Peter Fritzen a spus in cadrul unei conferinte de presa ca suspectul bause o cantitate semnificativa de alcool. Soferul masinii ar putea suferi de "tulburari psihiatrice", noteaza HotNews.ro.

Presupusul faptas se confrunta cu probleme psihologice, potrivit unuia dintre fostii sai vecini, care a spus pe postul de stiri NTV ca i-a recunoscut numarul de inregistrare. Avea griji legate de bani si "probleme cu tatal sau", potrivit acestui martor.

Un profil care nu a fost confirmat de anchetatori marti la sfarsitul zilei. Potrivit agentiei germane de stiri DPA, care citeaza surse apropiate serviciilor de securitate, anchetatorii nu au informatii care sa indice directia unui atac terorist.

UPDATE 17.48 La volanul masinii care a intrat in multime, un Range Rover, se afla un barbat in varsta de 51 de ani originar din zona Trier. Martorii citati de presa locala spun ca masina a intrat cu viteza mare in multime, iar oamenii au sarit pur si simplu in aer, neavand nicio sansa sa se fereasca. Zona a fost inchisa de Politie, iar orasul este survolat de elicoptere.

UPDATE 17.24 Cel putin doi oameni au murit, relateaza ziarele locale, iar 10 au fost raniti.

UPDATE 17:09 Cel putin doua persoane si-au pierdut viata si alte 15 au fost ranite dupa ce o masina a intrat intr-o zona pietonala din orasul german Trier (sud-vest), incident ce survine pe fondul temerilor de atentate, relateaza AFP.

Stirea initiala:

Politia nu a fost in masura sa precizeze daca este vorba de un accident sau un atac.

Cincisprezece persoane au fost ranite, dintre care unele se afla in stare grava, a afirmat primarul orasului Wolfram Leibe, mentionand ca este vorba de un ''sofer nebun''. Vehiculul a fost confiscat si soferul a fost arestat, a indicat politia.

Politia si municipalitatea din Trier au cerut populatiei sa evite zona pietonala din centrul orasului, unde a fost desfasurat un important dispozitiv de securitate.

Ziarul local Trierischer Volksfreund citeaza martori oculari care povestesc ca masina, un Range Rover gri inchis, a intrat in multime cu viteza mare, iar oamenii au fost pur si simplu aruncati in aer.

Centrul orasului fost securizat, iar elicoptere survoleaza zona, mai scrie presa locala, citata de Reuters.

Primarul s-a deplasat si el la fata locului si va sustine in scurt timp o conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
Germania a trimis încă un sistem Patriot Ucrainei, iar cancelarul Olaf Scholz le cere europenilor să urmeze exemplul țării sale. "Este util imediat"
Germania a trimis încă un sistem Patriot Ucrainei, iar cancelarul Olaf Scholz le cere europenilor să urmeze exemplul țării sale. "Este util imediat"
Berlinul a anunţat sâmbătă, 13 aprilie, trimiterea unui nou sistem de apărare antiaeriană Patriot pentru a ajuta Ucraina să contracareze atacurile ruseşti care vizează oraşele şi...
#Germania, #atac masina germania, #zona pietonala , #soferi
Comentarii
Poza ddutz2013
ddutz2013
rank 5
"tulburari psihiatrice"?! Nemtii antebelici aveau o solutie.