DNA cere din nou aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru al Sanatatii, Florin Bodog, acuzat de abuz in serviciu si fals intelectual

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 13:53
Autor: Alina Toma
DNA cere din nou aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru al Sanatatii, Florin Bodog, acuzat de abuz in serviciu si fals intelectualDNA solicita din nou urmarirea penala a lui Florian Bodog FOTO Facebook

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut din nou aviz pentru urmarirea penala a lui Florin Bodog, fost ministru al Sanatatii, pentru abuz in serviciu, fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Comunicatul integral al DNA

In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului Romaniei pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de o persoana, senator in Parlamentul Romaniei, la data faptelor avand functia de ministru, pentru savarsirea infractiunilor de:

 • abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (12 acte materiale),
 • fals intelectual, in forma continuata (12 acte materiale),
 • fals in inscrisuri sub semnatura privata (trei infractiuni).

Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de persoana respectiva are in vedere faptul ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca demnitarul ar fi actionat in mod direct pentru ca o persoana angajata in functia de consilier personal sa isi incaseze drepturile salariale pe o perioada de 12 luni fara sa se fi prezentat la serviciu si fara sa fi prestat activitatile la care era obligata prin contract; totodata, deoarece aceasta nu era prezenta fizic la locul de munca, demnitarul ar fi semnat in locul persoanei respective o serie de acte.

Concret, in perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, demnitarul (care in prezent nu mai ocupa functia de ministru), desi cunostea ca persoana angajata in functia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu si nu a prestat activitatile la care era obligata prin contractul individual de munca si fisa postului, ar fi atestat in mod nereal prezenta acesteia la locul de munca prin semnarea foilor colective de prezenta si nu a luat masuri pentru sanctionarea disciplinara.

Astfel, consiliera ministrului de la acea data ar fi obtinut drepturi salariale care nu i se cuveneau in cuantum de 75.656 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

In acelasi context, in perioada februarie - octombrie 2017, in vederea producerii de consecinte juridice, fostul ministru ar fi falsificat semnaturile persoanei respective pe doua contracte individuale de munca si pe o declaratie pe proprie raspundere.

La data de 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similara a DNA de incuviintare de incepere a urmaririi penale a aceluiasi demnitar.

Ulterior, au rezultat date si indicii rezonabile privind savarsirea, de catre fostul ministru, si a altor infractiuni, respectiv trei infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, precum si a unui alt act material care intra in continutul constitutiv al infractiunii de abuz in serviciu.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie precum si volumele cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

 Articol citit de 3934 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  cititoru
  08.04.2021, 14:43
  Ce partid baaaaa, care partid?
  Credeti ca noi urmarim asa de aproape politica incat numai vazand numele, sa stim si din care partid este scarbosul? Daca e 2017 - 2018, atunci parca ar fi PSD, dar si pe altii ii apuca ciorditul
  medgidnicolai
  08.04.2021, 14:38
  revin cu intrebarea
  DNA-ul are competenta materiala generala? nu a fost infiintat pentru combaterea faptelor de coruptie. dupa cum se comporta si ce citin , constat ca a fost si ramane o politie politica, care executa comenzi din afara tarii, pentru a justifica fenomenul coruptiei la nivel inalt de care suntem acuzati de forurile europene si nu numai. DNA nu mai serveste de mult interesul national si asta este demonstrat cu certitudine. dovada si promovarea codrutei covesi, un procuror cu integritate indoielnica. faca bodog a comis infractiuni, neinventate de dna, sa raspunda.
  BaronulRed
  08.04.2021, 14:16
  Așa ceva ...🤣😂🤣
  Extraordinar, ce a putut să facă!
  z123456
  08.04.2021, 14:46
  aici ai dreptate baroane
  in loc sa-l acuze pentru cat a furat il acuza pentru mizilicuri. Acelasi lucru ca si la prietenul vostru dracnea care in loc sa fie condamnat pentru milioanele de euro furate a fost condamnat pentru un mizilic, iar adevaratele hotii se vor prescrie pana la judecata, in alte dosare. (procedeu patentat de psd)
  barabula
  08.04.2021, 14:34
  ...cam așa ceva:
  abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (12 acte materiale),
  fals intelectual, in forma continuata (12 acte materiale),
  fals in inscrisuri sub semnatura privata (trei infractiuni).
  RexMundi
  08.04.2021, 14:45
  serios ?
  Te referi fix la Wuhaniss cand a luat cu acte false de la primarie ale 6 case? puzul,pud-ul intabularea numai de el tinea.. nu punea un neikanimeni mana pe ele!!!
  RexMundi
  08.04.2021, 14:07
  serios ?
  astia de la dna nu sau saturat de cate procese au pierdut ? daca eram in locul alora ceram daune jumatate din pi-bul romaniei ! sa invat minte cu procesele politce...
  rc
  08.04.2021, 15:59
  intreaba-i pe dragnea si pe nastase
  cum e cu dna-ul. articolu asta e o amintire ce a oferit psdul in sanatate inainte sa puna motiune pe voiculescu dupa o luna in functie.

  dupa asta a venit pintea 7%. nu avem noi bani cati are psdul hoti si de aia suntem ultimii in europa. cine voteaza psdul isi merita mizeria
  Te-o
  08.04.2021, 19:21
  Florian Bodog,alt ministru amfiot PSDist bagat in Senat pentru
  a fi salvat de bratul legii!
  Numai ca,de data asta nu cred ca va functiona ascunderea in fustele imunitatii,PSD fiind in inferioritate!
  Face cineva o lista comparativa cu toti infractorii condamnati pentru acte de coruptie pe partide politice?
  PSD detine,pe departe,cel mai mare numar!Teo
  Nelamurit
  08.04.2021, 13:58
  Perdea de fum
  da ceva lui Horbanu, trece la penele ca atatia altii si dosarul va sta in cercetare 250 ani