DNA: Dosarul din 2005 al patronului OTV, conexat la cel nou

Luni, 19 Iulie 2010, ora 16:341167 citiri
DNA: Dosarul din 2005 al patronului OTV, conexat la cel nou
Foto: Arhiva

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a precizat luni ca plangerea privind o infractiune semnalata in anul 2005 in cazul patronului OTV, Dan Diaconescu, nu a fost niciodata solutionata sau redeschisa, atasarea sa la dosarul actual fiind doar rezultatul unui conflict negativ de competenta.

"Dosarul penal conexat in acest moment la cauza precizata mai sus nu a fost vreodata solutionat si nici redeschis, fiind conexat ca urmare a unui conflict negativ de competenta intervenit intre Directia Nationala Anticoruptie si Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, prin care a fost stabilita competenta in favoarea D.N.A.", informeaza un comunicat al Directiei remis Ziare.com.

In urma perchezitiilor realizate miercuri de procurorii anticoruptie la sediul OTV, Dan Diaconescu este acuzat de o noua infractiune de santaj, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii anticoruptie au ridicat toate contractele OTV incheiate in 2005.

Initial s-au cerut doua casete continand inregistrarea a doua emisiuni, una din 11 aprilie 2005 si alta din 20-21 aprilie 2005, de la ora 20.00 - 02.00 noaptea si un contract de publicitate din 2005, iar pentru ca nu au gasit nici contractele si nici casetele din 2005, procurorii anticoruptie au decis ridicarea tuturor contractelor incheiate in acel an de OTV.

Miercuri a fost pus sub invinuire in acest dosar fostul director al publicatiei Atac la persoana, Mihai Ghezea.

A fost audiat si Petru Paul Tardea, care in 2005 l-a denuntat pe Diaconescu pentru santaj.

In 23 iunie, Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pentru santaj de instanta Judecatoriei Sectorului 1. Doua zile mai tarziu, Tribunalul Bucuresti a decis punerea in libertate a lui Dan Diaconescu, dar mentinerea in arest preventiv a lui Doru Parv.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News