DNA dezminte informatiile din presa: Nu exista si nu a existat niciun protocol secret Coldea-Kovesi

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 16:13
3411 citiri
DNA dezminte informatiile din presa: Nu exista si nu a existat niciun protocol secret Coldea-Kovesi
Foto: Ziare.com

Directia Nationala Anticoruptie a dezmintit informatiile aparute vineri in presa, cum ca fostul adjunct al directorului SRI Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi ar fi participat la videoconferinte saptamanale.

Informatia a fost difuzata de Evenimentul Zilei, intr-un articol semnat de Dan Andronic, care este trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul retrocedarilor ilegale, alaturi de printul Paul si de Remus Truica.

Sursa citeaza marturia unui fost ofiter SRI, care spune, referitor la o intalnire din birourile Serviciului, din luna decembrie 2014, la care a participat si generalul Coldea, ca "Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, s-a alaturat intalnirii prin videoconferinta".

"Sunt informat de la sursele mele din cadrul SRI ca generalul Coldea organizeaza intalniri saptamanale in dimineata de luni, cu sefii tuturor unitatilor SRI, si include pe dna Kovesi in cadrul acestor reuniuni", mai este citat ofiterul SRI.

DNA sustine ca aceste informatii "sunt in totalitate neadevarate".

"Procurorul-sef al DNA nu a participat la videoconferinte organizate de SRI, nici saptamanal, nici ocazional si nu are instalate in birou terminale speciale prin care sa poata comunica instantaneu cu SRI.

Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi.

Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori si ofiterii de informatii in case conspirative.

Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul Penal, Codul de Procedura Penala si Legea 78/2000", se arata in comunicatul DNA.

"Informatiile respective sunt neadevarate, ofensatoare si absurde si au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA, fiind folosite ca o stratagema de catre persoane interesate de a formula aparari in spatiul public si nu in fata unei instante de judecata.

(...) Nu numai ca practicile la care fac referire articolele din mass media sunt absurde, dar in Codul de procedura penala exista suficiente prevederi menite sa protejeze drepturile procesuale ale persoanelor cercetate fata de orice fel de metode ilegale de investigare.

(...) Prin urmare, a vehicula asemenea informatii neadevarate plaseaza intr-o lumina nefavorabila nu doar procurorii DNA, ci creeaza dubii greu de inlaturat asupra legalitatii si corectitudinii functionarii intregului sistem judiciar", se mai subliniaza in comunicatul procurorilor anticoruptie.

F.N.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#DNA reactie videoconferinte Kovesi Coldea, #presa videoconferinte Kovesi Coldea , #DNA