DNA cere retinerea si arestarea deputatului Theodor Nicolescu, in dosarul lui Horia Georgescu (Video)

Joi, 19 Martie 2015, ora 11:46
3647 citiri
DNA cere retinerea si arestarea deputatului Theodor Nicolescu, in dosarul lui Horia Georgescu (Video)

Procurorii DNA cer incuviintarea retinerii si arestarii deputatului liberal Theodor Nicolescu, urmarit penal in dosarul retrocedarilor ilegale, in care Horia Georgescu a fost arestat.

Liberalul este acuzat de savarsirea unei infractiuni de luare de mita si a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, se arata intr-un comunicat DNA remis joi Ziare.com.

Dosarul lui Horia Georgescu: Deputatul PNL Theodor Nicolescu, urmarit penal de DNA si pentru luare de mita

Solicitarea de incuvintare a retinerii si a arestarii a fost trimisa procurorului general Tiberiu Nitu, care urmeaza sa transmita mai departe solicitarea la Camera Deputatilor.

Comisia juridica va analiza cererea DNA si va da un aviz consultativ, urmand ca o decizie in acest sens sa fie luata de plenul reunit al Camerei Deputatilor.

Dosarul lui Horia Georgescu: Deputat PNL, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Miercuri, procurorii DNA au extins urmarirea penala fata de deputatul PNL Theodor Nicolescu pentru luare de mita, in dosarul despagubirilor ilegale de la ANRP.

In ordonanta de extindere a urmaririi penale se arata, potrivit unui comunicat DNA, ca Nicolescu, care la momentul respectiv detinea functia de vicepresedinte al ANRP si calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, a pretins de la trei persoane 5% din totalul actiunilor pe care acestea urmau sa le primeasca in urma conversiei titlurilor de despagubire din dosarele aflate la ANRP.

In schimbul banilor, deputatul PNL, prin prisma functiei si calitatii pe care o detinea, urma sa asigure solutionarea favorabila si cu celeritate a dosarelor de despagubire.

Astfel, dupa ce a solutionat un dosar de despagubire referitor la drepturile de proprietate privind o suprafata de 20,5 ha, teren situat in Bucuresti, in zona sectorului 3, Nicolescu a primit, in perioada 2008-2013, de la cele trei persoane aproximativ 6.200.000 lei, reprezentand bani si contravaloarea actiunilor.

Banii au fost remisi in general, in transe de pana la 250.000 de lei, in lei si euro, iar suma de 680.000 lei prin cont, in baza unui contract de comision incheiat fictiv pentru a masca comisionul, mai arata DNA.

Deputat PNL audiat din nou la DNA in dosarul despagubirilor ilegale ale ANRP

In acest dosar, deputatul PNL este urmarit penal si pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, incepand de marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#DNA arestare Theodor Niculescu, #Theodor Niculescu despagubiri ilegale ANRP, #dosar despagubiri ilegale ANRP , #DNA
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Asta a fost pus pe functien la ANRP, la calup cu ceilalti de Predoiu
Poza ciubotaru
ciubotaru
rank 3