DNA: Ana Maria Patru, trimisa in judecata pentru mita de 600.000 de euro incasata de la Siveco

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 12:16
12879 citiri
DNA: Ana Maria Patru, trimisa in judecata pentru mita de 600.000 de euro incasata de la Siveco
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul presedinte al Autoritatii Electorale Permanente Ana-Maria Patru a fost trimisa in judecata de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzata ca a cerut de la Siveco un milion de euro si a primit 600.000, pentru a interveni la directorul unei institutii sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma.

Ana-Maria Patru a fost trimisa in judecata pentru trafic de influenta in forma continuata (doua acte materiale) si spalare a banilor, a anuntat, miercuri, Directia Nationala Anticoruptie.

Potrivit procurorilor, in perioada aprilie-mai 2013, Patru Ana Maria a pretins de la reprezentantul unei firme de software suma de un milion de euro, iar la sfarsitul lunii iulie 2013 i-a cerut aceleiasi persoane doua ceasuri de lux (un ceas de dama in valoare de 49.700 lei si un ceas barbatesc in valoare de 58.500 lei), lasand sa se creada ca are influenta asupra directorului unei institutii publice cu atributii de control si a promis ca-l va determina sa solutioneze in mod favorabil o investigatie care privea firma de software.

Fosta sefa a AEP a primit de la reprezentantul firmei de software, in perioada iulie 2013 - martie 2014, suma totala de 600.000 euro (in cursul lunii iulie 2013 suma de 400.000 euro, suma remisa si primita intr-o servieta marca Montblanc impreuna cu un instrument de scris aceeasi marca; la sfarsitul lunii noiembrie 2013 suma de 100.000 euro si in cursul lunii martie 2014 suma de 100.000 euro).

In 30 iulie 2013, ea a primit si doua ceasuri de lux in valoare de 49.700 lei, respectiv de 58.500 lei.

In perioada 26 iulie 2013 - 2 noiembrie 2016, Ana-Maria Patru a achizitionat din suma primita, pe numele unei rude, un teren in suprafata de 1.000 de metri patrati la Voluntari, in valoare de 130.000 de euro, precum si un apartament in Constanta, pentru care a platit suma de 80.000 euro (din care 75.000 euro au fost achitati, in numerar, cu titlu de avans, diferenta de pret in suma de 5.000 euro fiind achitata prin virament bancar), si aceasta locuinta fiind luata tot pe numele unei rude.

De asemenea, in perioada 2014-2016, ea a facut investitii in suma totala de 437.314,13 de euro, ridicandu-si pe terenul din orasul Voluntari un imobil, pe care l-a si amenajat si dotat.

De asemenea, ea a facut din banii primiti si investitii in apartamentul din Constanta.

"La data de 05 decembrie 2016, inculpata Patru Ana Maria a formulat si inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie un denunt privind existenta unei infractiuni de trafic de influenta, pretins comisa de directorul institutiei publice la care am facut referire mai sus, cunoscand ca acesta este nereal.

Cu ocazia audierii in calitate de inculpat, Patru Ana Maria a recunoscut ca denuntul - obiect al infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, retinuta in sarcina sa, este mincinos.

Pentru infractiunea de inducerea in eroare a organelor judiciare - astfel cum a fost recunoscuta de catre inculpata, s-a dispus, in timpul urmaririi penale, disjungerea cercetarilor si formarea unui dosar separat", afirma procurorii DNA.

In acest dosar a fost instituit sechestru asupra bunurilor cumparate de Patru din banii primiti mita.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de a se mentine masura preventiva a controlului judiciar si masurile asigurarorii.

Ana-Maria Patru a fost plasata sub control judiciar in acest dosar in 27 septembrie.

Patru a fost trimisa in judecata de DNA Ploiesti si in decembrie 2016, pentru trei infractiuni de trafic de influenta si doua infractiuni de spalare a banilor, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada aprilie - iunie 2008, Patru, in calitate de vicepresedinte al AEP - functie cu rang de secretar de stat - a pretins, iar in anul 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati comerciale suma de 210.000 de euro reprezentand contravaloarea unui anumit imobil situat in municipiul Bucuresti.

In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu AEP, precum si ca va sustine firma sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Patru AEP judecata DNA , #DNA
Comentarii