DNA a început o acțiune penală împotriva avocatei Luiza Glenda. De ce este acuzată apărătoarea de cumpărare de influență

Vineri, 26 Noiembrie 2021, ora 13:16 2514 citiri
În cauză este cercetat și un polițist FOTO Hepta

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri, 26 noiembrie, că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva avocatei Luiza Glenda.

Aceasta este acuzată că ar fi promis unei persoane că-i va da 10.000 de lei pentru a convinge doi ofițeri cu funcții de conducere din Bărila să oprească o serie de controale.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 934/VIII/3 din 12 noiembrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Galați au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data 25 noiembrie 2021, față de inculpata BĂLAN LUIZA GLENDA, avocat suspendat în cadrul Baroului Brăila, săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență”, a transmis vineri, DNA, într-un comunicat.

Autoritatea amintește că pe 7 noiembrie, Luiza Glanda ar fi promis unei persoane că îi va da 10.000 euro pentru a convinge pe oricare dintre cei doi ofițeri cu funcții de conducere la nivelul județului/municipiului Brăila ca, în virtutea atribuțiilor și autorității lor profesionale, să dispună atât încetarea continuării acțiunilor de control la două societăți comerciale, cât și restituirea sumelor de bani și a mărfurilor ridicate de poliție cu ocazia controalelor, ceea ce ar fi îngreunat atât desfășurarea cercetărilor cât și completarea materialului probator într-un dosar penal.

„În aceeași cauză este cercetat sub control judiciar și inculpatul Prioteasa Ștefan-Laurențiu, ofițer de poliție, șef al Secției 1 Poliție Rurală Brăila, pentru că ar fi avertizat o persoană, administrator a celor două societăți comerciale, asupra unor controale și a unei percheziții pe care poliția urma să le facă la societățile respective. (detalii în comunicatul nr. 934/VIII/3 din 12 noiembrie 2021)”, a mai transmis DNA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News