Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Stiri > eveniment
A   A   A

Directorul Spitalului de Boli Infectioase Iasi: "Am dat drumul acasa mai multor bolnavi de COVID-19 cu ocazia ordinului de ministru"

Directorul Spitalului de Boli Infectioase Iasi: "Am dat drumul acasa mai multor bolnavi de COVID-19 cu ocazia ordinului de ministru"
FOTO Unsplash
Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, a explicat pentru Ziare.com care este situatia spitalului, dupa ce au fost externati mai multi pacienti diagnosticati cu COVID-19, asimptomatici, in conformitate cu un ordin de ministru emis pe data de 23 iunie. Spitalul primeste pacienti din toate cele sase judete ale Moldovei.

Managerul spitalului COVID din Iasi a precizat ca luni, 29 iunie, mai erau disponibile patru locuri libere la terapie intensiva din numarul total de noua. Pentru pacientii confirmati pozitiv, mai erau libere 52 de locuri din totalul de 187.

In contextul in care numarul cazurilor va creste semnificativ si spitalul nu va mai face fata, mai exista 15 paturi de terapie intensiva la Spitalul de Neurochirurgie, iar pentru formele asimptomatice si usoare, la Spitalul Clinic de Recuperare din Iasi, sustine managera spitalului.
Carmen Dorobat declara ca spitalul are toate dotarile necesare si spera ca in perioada imediat urmatoare sa poata pune in discutie o relaxare si in domeniul activitatii medicale. "Avem personal medical, insa, pentru ca lucram in acest ritm intens, ne-am fi dorit sa lucram intr-un ritm mai relaxat, ca sa putem lasa personalul in concediu. Insa, esalonat, pentru perioade mai scurte de timp".

Cresterea numarului de cazuri in judetul Iasi
Managerul spitalului sustine ca masurile minime, masca de protectie, distanta fizica si spalatul pe maini, au cazut in derizoriu. "Masurile nu sunt respectate in masa pentru ca am vazut imagini din zonele estivale. Nu s-a inteles faptul ca noi trebuie sa mergem spre pastrarea vietii economice si continuitate si sa ne distram si sa ne bucuram de socializare cu aceste minime masuri".
Ca urmare a nerespectarii masurilor, virusul se dezvolta prin trecerea de la persoana la persoana. Carmen Dorobat sustine ca, odata cu sezonul rece, un eventual al doilea val ne va face sa pornim de la un nivel mai inalt, nu de la unul minim.
Facebook ShareTweet
 Marti, 30 Iunie 2020, ora 09:24
 Autor:Sinziana Verestiuc

 Articol citit de 2328 ori

Citeste si: