Directorii din Primaria Sectorului 1 care cereau mita de zeci de mii de euro au fost arestati

Vineri, 07 August 2015, ora 17:072491 citiri
Directorii din Primaria Sectorului 1 care cereau mita de zeci de mii de euro au fost arestati
Foto: Ziare.com

Doi directori din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti au fost arestati preventiv, vineri, dupa ce fusesera retinuti de procurorii DNA, joi. Unul dintre ei este consilierul primarului suspendat Andrei Chiliman.

Astfel, Razvan-Mihai Iordan, la data faptelor director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, in prezent consilier al primarului suspendat al sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost arestat preventiv, scrie Mediafax.

Potrivit DNA, Iordan este acuzat de doua infractiuni de luare de mita.

Directori din Primaria Sectorului 1, retinuti de DNA - cereau mita de zeci de mii de euro de la oameni de afaceri

De asemenea, Dan Toma, la data faptelor sef birou, in prezent director executiv adjunct in cadrul Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, a fost arestat pentru trei infractiuni de luare de mita.

Decizia Tribunalului Prahova in cazul celor doi nu este definitiva.

Procurorii anticoruptie sustin ca, in perioada 2006-2010, Iordan, in calitate de director al Directiei Inspectie din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, si Toma, sef birou in cadrul aceleiasi directii, au pretins si primit de la doi oameni de afaceri sume de bani cuprinse intre 15.000 euro si 70.000 euro, pe care le-au impartit, pentru a dispune intocmirea si semnarea proceselor verbale de receptie a unor lucrari de constructie.

Potrivit Digi 24, denuntatorul in acest caz ar fi fost omul de afaceri George Boeru, cel care a facut denuntul si in cazul primarului suspendat al sectorului, Andrei Chiliman.

Procurorii au aflat ca cei doi directori amenintau ca daca nu primeau bani de la oamenii de afaceri dupa finalizarea lucrarilor de constructii intocmirea actelor ar fi fost tegiversata.