"Majoritatea cazurilor cu varianta Omicron au fost asimptomatice" susține un oficial din domeniul sănătății din Botswana

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 12:40
3997 citiri
"Majoritatea cazurilor cu varianta Omicron au fost asimptomatice" susține un oficial din domeniul sănătății din Botswana
16 persoane s-au dovedit a fi asimptomatice, restul de trei având simptome „foarte, foarte ușoare” FOTO Pixabay

Un înalt oficial din domeniul sănătății din Botswana a declarat marți, 30 noiembrie, că 16 din cele 19 cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului detectate în țară au fost asimptomatice. Președintele statului, Mokgweetsi Masisi, a calificat interdicțiile de călătorie pentru cetățenii țării sale drept inechitabile și nejustificate.

Pamela Smith-Lawrence, director în cadrul Ministerului Sănătății din Botswuana, a declarat într-un interviu pentru Reuters că cei mai mulți dintre cei 19 depistați ca fiind infectați cu noua variantă Omicron au fost deja testați negativ.

16 persoane s-au dovedit a fi asimptomatice, restul de trei având simptome „foarte, foarte ușoare”.

Autoritățile din Botswana au declarat vineri că investighează anumite mutații ale coronavirusului care au fost găsite la patru cetățeni străini care se aflau în țară într-o misiune diplomatică. De atunci, a raportat alte 15 cazuri ale noii variante.

Deși încă nu este stabilit unde a apărut pentru prima dată Omicron, pe 25 noiembrie, Africa de Sud, urmată de Botswana o zi mai târziu, au anunțat că au detectat o nouă variantă ale cărei mutații erau diferite de varianta dominantă Delta.

Acest lucru a determinat numeroase state să închidă imediat spațiul aerian pentru zborurile sosite din state din sudul Africii.

„Decizia de a interzice cetățenilor noștri să călătorească în anumite țări a fost luată în grabă și nu este doar nedreaptă, ci și nejustificată”, a declarat președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, la televiziunea de stat.

„În lumina noii variante, ne monitorizăm constant indicatorii de detectare a COVID-19 și ei rămân stabili”, a spus Masisi, adăugând că țara a cunoscut o scădere a numărului infecțiilor și a deceselor în ultimele trei luni.

Cei patru cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani, au venit în Botswana pe 7 noiembrie, au fost testați pozitiv pe 11 noiembrie, iar noile mutații au fost identificate pe 22 noiembrie, a spus Smith-Lawrence, adăugând că guvernul a încărcat datele pe rețeaua internațională a doua zi.

Fără să dea mai multe detalii, ea a spus că 14 din cele 19 persoane depistate până acum cu noua variantă sunt cetăţeni străini. Tot ea a mai spus că în următoarele două sau trei săptămâni guvernul va fi în măsură să spună cu exactitate dacă Omicron este mai virulentă decât variantele anterioare ale coronavirusului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#tulpina omicron, #infectare omicron, #varianta omicron, #cazuri covid , #Tulpina Omicron