Directorul Metrorex care a demolat personal cu ranga chioșcurile controlate de Ion Rădoi a fost demis de Dan Vîlceanu

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 11:376229 citiri
Directorul Metrorex care a demolat personal cu ranga chioșcurile controlate de Ion Rădoi a fost demis de Dan Vîlceanu
Ștefan Paraschiv FOTO clubferoviar.ro

Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv, a fost revocat din funcția de director general al Metrorex, pe care o ocupa de la începutul lunii martie 2021.

”Revocarea din funcția de director general provizoriu a dlui Ștefan Paraschiv, alegerea unui nou director general provizoriu, pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la maximum 6 luni, aprobarea Contractului de mandat de director general provizoriu al Metrorex SA, în conformitate cu prevederile art 64 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin legea 111/2016, precum și mandatarea președintelui Consiliului de Administrație pentru semnarea contractului de mandat”, este acțiunea scrisă la punctul 5 al ordinii de zi a ședinței CA Metrorex din data de 17 noiembrie.

Propunerea a fost aprobată la inițiativa ministrului interimar de la Transporturi, Dan Vîlceanu.

Ștefan Paraschiv a fost numit în funcția de director general al Metrorex de către fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă la data de 9 martie 2021.

Mandatul său a fost caracterizat de un permanent scandal cu președintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, formațiune sindicală condusă de Ion Rădoi.

Prima ciocnire dintre cei doi a avut loc atunci când Ștefan Paraschiv a decis să demoleze chioșcurile de la metrou, administrate de societatea Sindomet Servcom SRL, administrată de USLM. Ba chiar s-a și implicat activ în procesul de demolare, fiind surprins de camerele de filmat când forța cu o rangă intrarea într-un magazin. După acest incident, sindicaliștii l-au poreclit ”Fane Rangă”.

Un al doilea ”război” a fost pe tema contractului colectiv de muncă semnat de fosta administrație a Metrorex cu USLM la finele anului trecut, prin care angajații de la metrou au primit o majorare salarială de 18%. Ștefan Paraschiv a încercat să anuleze în instanță documentul, însă a pierdut definitiv procesul, amintește clubferoviar.ro.

Noul director general interimar al Metrorex este Laurenţiu Truşcă, specializat în afaceri cu petrol, director comercial la o companie de profil. Ştefan Paraschiv a fost revocat din funcţie, anunță economedia.ro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News