Din aprilie incep reparatiile la autostrazi si drumuri nationale

Luni, 02 Martie 2020, ora 17:57
2755 citiri
Din aprilie incep reparatiile la autostrazi si drumuri nationale
Foto: Arhiva Ziare.com

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va demara, in luna aprilie, programul de reparatii si intretinere a drumurilor nationale si autostrazilor aflate in administrare, iar pana la acel moment va efectua inspectii pentru evaluarea starii tehnice a infrastructurii rutiere.

"In luna aprilie vom lansa programul de lucrari de reparatii si intretinere. Le-am solicitat colegilor ca pana atunci sa inventarieze problemele de pe toate drumurile nationale si, in paralel, sa demareze si actiuni de curatenie. "Noi curatam, tu pastreaza!" este o campanie pentru cetateni si impreuna vreau sa ne manifestam cu responsabilitate si spirit civic. Am transmis si directiilor regionale sa promoveze aceasta campanie prin toate mijloacele, astfel incat sa fie o reusita, iar curatenia pe drumurile nationale sa devina o normalitate si nu o exceptie", a declarat Mariana Ionita, directorul general al CNAIR.

Potrivit unui comunicat al companiei, transmis luni AGERPRES, in perioada martie - aprilie 2020 vor fi efectuate reviziile tehnice pe drumurile nationale si autostrazile aflate in administrare, in vederea inceperii programului de punere in ordine a acestora.

Astfel, inspectiile vor fi realizate in vederea evaluarii starii tehnice a infrastructurii rutiere in vederea remedierii cat mai urgente a degradarilor aparute pe partea carosabila.

Programul de reparatii si intretinere a drumurilor nationale si autostrazilor cuprinde urmatoarele tipuri de lucrari: lucrari la partea carosabila (plombari gropi, repararea suprafetelor burdusite, colmatari fisuri si crapaturi etc.), intretinerea platformei drumului (aducerea la profil a acostamentelor prin taiere manuala sau mecanizata, completarea cu pamant, cu balast, indepartarea materialului rezultat de la activitatea de deszapezire de pe platforma drumurilor si a podurilor), asigurarea scurgerii apelor din zona drumului (curatire santuri si rigole) si lucrari privind intretinerea plantatiei rutiere (defrisari plantatii pe zona si in spatii verzi, completari plantatii, varuirea plantatiilor si a accesoriilor).

De asemenea, vor fi realizate lucrari de intretinere curenta la poduri, pasaje, podete si tuneluri (desfundari, decolmatari podete, repararea degradarilor la partea carosabila a podurilor si podetelor, curatarea si reparare gurilor de scurgere, repararea parapetelor pietonale si/sau separatoare pe poduri, curatarea elementelor de acoperire a rosturilor, curatarea vegetatiei albiilor etc.) si lucrari de siguranta rutiera (montat indicatoare noi, intretinere semnalizare vertical, intretinerea locurilor de parcare, executie marcaje rutiere longitudinale, laterale si transversale, montare parapeti noi etc.).

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#reparatii drumuri autostrazi aprilie , #drumuri