DIICOT trimite in judecata 16 traficanti de migranti

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 13:33
1298 citiri
DIICOT trimite in judecata 16 traficanti de migranti
Foto: Adevarul

Procurorii DIICOT au trimis in judecata 16 persoane, dintre care 6 in arest preventiv, pentru trafic de migranti si savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat.

Potrivit procurorilor, acestea ar fi ajutat 50 de cetateni turci de origine kurda, contra unei sume cuprinse intre 2.000-4.000 de euro, sa ajunga ilegal in zona Schengen, se arata intr-un comunicat DIICOT remis, miercuri, Ziare.com.

Persoanele trimise in judecata au varsta cuprinse intre 23 si 52 de ani.

Potrivit documentului, membrii gruparii au constituit un grup infractional organizat transnational, in scopul obtinerii unor beneficii financiare considerabile, prin crearea unei rute de migratie ilegala din Turcia spre spatiul Schengen.

Liderul acestei grupari este un cetatean turc, Dogan Mehmet, care a fost arestat, impreuna cu alti membri ai grupului, de catre autoritatile judiciare din Austria.

Totodata, o parte din inculpati se ocupa de racolarea migrantilor - cetateni turci, de origine kurda, de introducerea lor in Romania, fie in mod legal, prin obtinerea de vize turistice, fie ilegal, cu ajutorul unor calauze, si apoi coordonau deplasarea catre statul de destinatie.

Membrii gruparii care actionau pe teritoriul Romaniei se ocupau de efectuarea formalitatilor necesare pentru obtinerea in mod fraudulos a vizelor turistice, de cazarea migrantilor in locuinte sau hoteluri situate in Bucuresti sau pe raza judetului Ilfov, de indrumarea si calauzirea lor pana la granita romano-ungara, iar apoi de organizarea trecerii frauduloase a frontierei de stat.

Ulterior, pe teritoriul Ungariei, migrantii erau preluati de alti membri ai gruparii si transportati in Austria, Germania si Italia.

In total numarul migrantilor se ridica la 50 de persoane, pretul platit de fiecare dintre acestia inculpatilor fiind de 2.000 - 4.000 de euro/persoana.

Procurorii DIICOT au trimis cauza spre competenta solutionare Tribunalului Bucuresti.

La finele lunii noiembrie a anului trecut, procurorii au efectuat 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si pe raza judetelor Timis, Cluj, Alba, Maramures si Hunedoara, in vederea destructurarii grupului infractional.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#procurori DIICOT trafic migranti, #persoane arestate infractiuni , #trafic persoane