DIICOT si-a cumparat sediu nou de la dezvoltatorul ungaro-israelian al mostenirii Gojdu de la Budapesta

Luni, 28 Decembrie 2020, ora 11:42
7222 citiri
DIICOT si-a cumparat sediu nou de la dezvoltatorul ungaro-israelian al mostenirii Gojdu de la Budapesta
Viitorul sediu DIICOT/Profit.ro

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) se va muta intr-un sediu nou, proprietate proprie, situat in spatele Tribunalului Bucuresti si foarte aproape de biserica Sfanta Vineri Noua, intr-o cladire de birouri cu 12 etaje de peste 12.000 metri patrati, aflata in prezent in stadiu de finisare. Cladirea este dezvoltata de o companie locala controlata de trei firme inregistrate in Ungaria si administrata de doi israelieni si un american, releva date analizate de Profit.ro.

Unul dintre israelieni, rezident vechi in Ungaria, este fondatorul si CEO-ul companiei maghiare care a renovat si dezvoltat cladirile din cartierul vechi evreiesc al Budapestei care au apartinut in secolul al XIX-lea avocatului si filantropului macedo-roman Emanuil Gojdu, a carui mostenire a fost ani la rand subiect de disputa intre Romania si Ungaria, dar si de scandal intre politicienii romani.

Dezvoltatorul, Art Diamond Real Estate SRL din Bucuresti, a inceput lucrarile de constructie la cladirea de pe strada Sfanta Vineri nr. 33 din zona Unirii, din 2015, iar in 2017, reprezentantii companiei estimau valoarea totala a investitiei, aflata in derulare, la circa 8,5 milioane euro, cu tot cu terenul, si mentionau ca se mai gandesc daca imobilul va fi rezidential sau de birouri, noteaza Profit.ro.

Tot in 2017, la finalul anului, Guvernul Tudose a aprobat necesitatea si oportunitatea achizitionarii de catre DIICOT a unui sediu nou, de cel putin 10.000 mp, in conditiile in care institutia sta din 2014 cu chirie in actualul sediu din Calea Grivitei, cu suprafata de 5.600 mp, din care utili 3.400 mp. Chiria platita de procuratura anti-mafia in Grivitei este de 56.500 euro pe luna, adica 678.000 euro pe an.

Pe 17 decembrie 2020, in ultima sedinta a fostului Guvern Orban, a fost reaprobata necesitatea si oportunitatea achizitiei de catre DIICOT a unui nou sediu. Potrivit Executivului, DIICOT initiase de dinainte demersuri in vederea achizitionarii cladirii si terenului situate in Bucuresti, strada Sfanta Vineri nr. 33, sectorul 3, si platise pana la acel moment vanzatorului, "in cadrul raporturilor contractuale" cu acesta, suma de 71,31 milioane lei (cu tot cu TVA), cea aprobata de Guvernul Tudose in 2017, relateaza Profit.ro.

Cum a ajuns Bucurestiul mai scump chiar si decat marele Istanbul. Viata in Capitala a devenit un lux

VIDEO Povestea celei mai cunoscute campanii anti-vaccin din lume. "Exact negationistii de profesie urmaresc profituri comerciale"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#DIICOT, #sediu diicot, #justitie Romania, #cartier justitie Bucuresti , #DIICOT