DIICOT reinfiinteaza Biroul de Terorism: Trebuie sa fim pregatiti pentru ce-i mai rau, uitati-va ce s-a intamplat la Bruxelles

Vineri, 25 Martie 2016, ora 13:00
2894 citiri
DIICOT reinfiinteaza Biroul de Terorism: Trebuie sa fim pregatiti pentru ce-i mai rau, uitati-va ce s-a intamplat la Bruxelles
Foto: DIICOT

Procurorul-sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a informat vineri ca exista suspiciuni de finantare a terorismului in Romania si a anuntat ca a fost reinfiintat Biroul de Terorism in cadrul Directiei.

"Exista suspiciuni de finantare de terorism inclusiv in Romania", a declarat vineri seful DIICOT, citat de Mediafax, la Cercul Militar National, unde a luat parte la prezentarea raportului de activitate al Inspectiei Judiciare pe anul 2015.

Atentate la Bruxelles: Iohannis si Ciolos, la Ambasada Belgiei - ce spun despre amenintarile teroriste pentru Romania

"DIICOT a reinfiintat Biroul pentru Terorism in cadrul Serviciului de Terorism preexistent si a participat in grupul de lucru pentru modificarea legii 535 pentru prevenirea si combaterea terorismului. Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca infractiune a accesului in mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist.

Celelalte infractiuni sunt constituirea unui grup infractional specializat pentru infractiunea de terorism si pedepsirea unor infractiuni privind luptatorii straini, pentru ca nu aveam un text de infractiune iar Romania este parte la semnarea conventiei impotriva terorismului a Consiliului Europei din 2005 devenind parte in 2007. A semnat si protocol aditional cred ca acum doua saptamani", a detaliat Horodniceanu.

Biroul pentru Terorism, care a fost reinfiintat dupa o pauza de doi ani, va fi format din doi procurori. Ordinul de infiintare a fost trimis Ministerului Justitiei, iar apoi va ajunge la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), pentru a fi avizat.

"Romania este parte a Europei si trebuie sa fim pregatiti tot timpul pentru ceea ce e mai rau. Uitati-va nu mai devreme de zilele trecute ce s-a intamplat la Bruxelles, ce s-a intamplat anul trecut in Franta si asa mai departe. Ne vom pregati chiar daca la noi la momentul acesta suntem la nivelul pe care l-a precizat si directorul Serviciului Roman de Informatii", a subliniat Daniel Horodniceanu, referindu-se la nivelul albastru precaut.

Atentate la Bruxelles: SRI ne da sfaturi de calatorie cu avionul

Informatia ca Biroul pentru Terorism va functiona din nou in cadrul DIICOT vine la cateva zile dupa atentatele sangeroase de la Bruxelles, soldate cu peste 30 de morti si mai mult de 300 de raniti.

Atentate la Bruxelles: Masuri urgente de combatere a terorismului, luate la Consiliul JAI

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Birou Terorism reinfiintat DIICOT, #terorism Romania , #DIICOT