DIICOT a destructurat cea mai importanta grupare de traficanti de cannabis din Capitala: Au vandut doua tone si au investit sute de mii de euro

Joi, 15 Noiembrie 2018, ora 18:51
7377 citiri
DIICOT a destructurat cea mai importanta grupare de traficanti de cannabis din Capitala: Au vandut doua tone si au investit sute de mii de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei barbati au fost retinuti de procurorii DIICOT si ulterior arestati dupa destructurarea celei mai importante grupari care producea si vindea cannabis in Capitala.

In urma unor perchezitii, au fost gasite trei culturi indoor de cannabis, sisteme pentru intretinerea acestora, circa patru kilograme de cannabis si sume de bani care ar proveni din trafic de droguri.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au dispus, joi, retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor Georgica Daniel Mustocea, Alexandru Lazar si Ionel Octavian Mustocea, pentru trafic ilicit de droguri de risc in forma continuata si detinere fara drept de droguri de risc in vederea consumului propriu, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Astfel, procurorii DIICOT, impreuna cu ofiteri de politie judiciara ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, au facut, miercuri, noua perchezitii domiciliare simultane, in judetul Dambovita, pentru destructurarea celei mai importante grupari infractionale specializate in producerea si vanzarea de cannabis, in Capitala.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite trei culturi indoor de cannabis, in diverse stadii de maturitate, in greutate totala de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de intretinere a culturii indoor de cannabis, aproximativ patru kilograme de cannabis (inflorescenta, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare si ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim si un cantar electronic de mare precizie.

Au investit sute de mii de euro in cannabis

Potrivit DIICOT, din cercetari a reiesit ca membrii retelei, formata din sapte persoane, au investit sume foarte mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumparand imobile si terenuri, in mediul rural din judetul Dambovita, unde au infiintat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performante sisteme de intretinere si stimulare a cresterii si productiei.

Inculpatii au cumparat imobile in apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv, ducand o viata aparent normala.

De ingrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii retelei, prin rotatie, dupa un grafic bine stabilit, orice deplasare la locatii fiind atent supravegheata si verificata.

Au distribuit in Bucuresti doua tone de produse

DIICOT sustine ca, in urma unei evaluari, a rezultat ca, in ultimii trei ani, aceasta retea a produs si distribuit in Capitala si in judetele limitrofe peste doua tone de produse cannabice.

Pentru a-si spori veniturile, inculpatii au infiintat in zona de interes o hala cu instalatii complexe prin care se produc criptomonede (RIG-uri de minat).

Avand in vedere ca toate aceste activitati presupuneau un consum crescut de energie electrica, membrii retelei au infiintat si folosit instalatii complexe ilegale prin care s-au bransat improvizat la reteaua de joasa tensiune, sustragand energie.

Cei trei barbati au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, aceasta fiind acceptata.

De asemenea, fata de inculpatii Marcel Ovidiu Ostafi, Ionel Mihaita Ionita Andreescu, Johann Kelp si Viorel Mustocea procurorii DIICOT au dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Citeste si

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#traficanti cannabis marijuana Bucuresti , #trafic droguri