Dezvaluire dintr-un mare dosar de coruptie: Mi s-a cerut mita pentru intampinarea lui Crin Antonescu

Marti, 16 Februarie 2016, ora 10:34
8044 citiri
Dezvaluire dintr-un mare dosar de coruptie: Mi s-a cerut mita pentru intampinarea lui Crin Antonescu
Foto: captura YouTube/ClujAM

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a declarat, luni, in instanta ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj Horea Uioreanu ii cerea insistent mita, cu mai multe ocazii, una dintre ele fiind inaugurarea aeroportului din Cluj Napoca, la care a participat si fostul lider PNL Crin Antonescu.

Ioan Bene a fost audiat, luni, la Tribunalul Cluj, unde se judeca dosarul de coruptie al lui Horea Uioreanu, scrie Evenimentul Zilei.

Omul de afaceri a sustinut in fata instantei ca, in vara anul 2012, dupa alegerile locale, Uioreanu l-a sunat, in calitate de presedinte ales al Consiliului Judetean Cluj, si i-a transmis ca are "restante financiare de 50.000 de euro din campania electorala".

Bene a explicat ca a inteles "mesajul" si i-a dat curs. "Eram prins in capcana. Aveam o singura solutie, sa ii fac flagrant, dar nu sunt genul, si atunci am acceptat sa platesc (...) Cand avea nevoie de bani era foarte insistent si ma tot suna", a sustinut omul de afaceri, care este judecat in dosar pentru dare de mita.

Prima transa a fost de 100.000 de lei si s-a platit in octombrie 2012, iar urmatoarele in 2013, de 40.000 de lei si respectiv 20.000 de euro.

Horea Uioreanu, eliberat - va fi cercetat in arest la domiciliu

Melescanu, mentionat in dosarul lui Uioreanu. Trebuia sa intervina pentru "cartita" din SRI

La finalul anului 2013, Uioreanu l-a sunat sa ii ceara bani cu ocazia inaugurarii noului aeroport din Cluj Napoca, la care a lucrat chiar firma lui Ioan Bene.

"Spunea ca are obligatii pentru ca va veni Crin Antonescu si toata trupa si mai avea nevoie de bani pentru protocoale. Cu aceasta ocazie i-am mai dat 20.000 de lei", a declarat Ioan Bene.

Prezent in sala, Horea Uioreanu nu a negat afirmatiile facute de Bene.

Horea Uioreanu a fost trimis in judecata, in iunie 2014, alaturi de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogacean si Gabriel Radu Davidescu, precum si de consilierul judetean Ioan Petran, pentru 3 infractiuni de luare de mita din care 2 in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, in forma continuata (2 acte materiale), precum si pentru complicitate la spalare de bani.

Horea Uioreanu a fost trimis in judecata

La randul sau, Ioan Bene a fost trimis in judecata pentru dare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Uioreanu mita Crin Antonescu, #Bene Uioreanu mita Crin , #justitie