Deutsche Welle:Scutul american - un cal troian pentru Rusia?

Vineri, 06 Mai 2011, ora 15:57 1384 citiri

Pe langa uciderea lui Osama bin Laden, reactia Pakistanului, situatia din Libia, noua antanta palestiniana - ziarele repereaza si reactiile Rusiei la amplasarea in Romania a scutului antircheta american.

Calul traian - astfel ar fi etichetat dintr-un mai vechi reflex conditionat, Dimitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, la Bruxelles, concretizarea planului de amplasare a scutului american antiracheta in Romania, in localitatea Deveselu, relateaza Suddeutsche Zeitung. Cotidianul bavarez mentioneaza ca diplomatul Moscovei a recurs la un joc de cuvinte, evident la paronimia dintre prenumele presedintelui Basescu si darul perfid facut de greci, locuitorilor Troiei, scrie Deutsche Welle.

Mai putin euforic decat primarul comunei Deveselu, devenita, potrivit propriei sale opinii, cel mai important sat din Romania - a fost ministerul rus de Externe, vizibil iritat de faptul ca pasii concreti in vederea realizarii scutului aniracheta ar fi fost facuti in afara dialogului dintre Moscova si Washington.

Citeste mai mult despre Scutul american - un cal troian pentru Rusia? pe Deutsche Welle.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza eleanu
eleanu
rank 1
da' ce, romania-i rusia au viceversa ?