Detinutul suspect de coronavirus de la Tribunalul Bucuresti a fost internat la Matei Bals UPDATE Nu este infectat

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 05 Martie 2020, ora 22:44
18591 citiri
Detinutul suspect de coronavirus de la Tribunalul Bucuresti a fost internat la Matei Bals UPDATE Nu este infectat
Foto: Ziare.com

Detinutul care ar fi suspect de infectare cu coronavirus, care a fost adus joi la Tribunalul Bucuresti, a fost internat la Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", in vederea efectuarii examenelor medicale de specialitate, anunta Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Este vorba despre un caz care a dus la suspendarea sedintelor de la Tribunalul Bucuresti. Barbatul a zis din boxa arestatilor ca este suspect de coronavoris, dupa ce a fost vizitat in penitenciar de sotia sa, care s-a intors recent din Italia si care este suspectata, la randul sau, de coronavirus. Potrivit acestuia, la dosarul sau s-ar afla si un referat medical in acest sens.

ANP precizeaza insa in comunicatul de presa ca declaratiile detinutului sunt "contradictorii in ceea ce priveste eventualitatea unei infectari cu COVID-19."

Control la Rahova

"Conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor a luat act de incidentul inregistrat la sediul Tribunalului Bucuresti, astazi, 5 martie 2020, fiind dispusa efectuarea de verificari interne la nivelul Penitenciarului Bucuresti-Rahova, pe linia gestionarii cazului.

In baza concluziilor, va fi intocmit si inaintat un raport ministrului justitiei, conform dispozitiei acestuia, cu detalierea aspectelor constatate," arata ANP.

TMB: A declarat ca e suspect de infectare

Reprezentantii Tribunalului Bucuresti au anuntat, intr-un comunicat de presa, ca au fost sesizati joi cu privire la imprejurarea ca una dintre persoanele aflate in stare de arest preventiv, transportata de la Penitenciarul Bucuresti-Rahova in sala de sedinta, in fata judecatorului, "a declarat ca este suspecta de infectare cu Coronavirus (Covid-19)."

"Fata de aceasta situatie, s-a procedat la suspendarea sedintelor de judecata ale Sectiei Penale, pentru dezinfectarea salilor de sedinta si a zonelor in care a avut acces persoana respectiva, precum si a spatiilor aflate in imediata vecinatate a acestora," arata judecatorii.

UPDATE Autoritatile au anuntat, joi seara, ca detinutul care s-a aflat in sala la Tribunalul Bucuresti nu este infectat cu coronavirus. Analizele au fost facute in regim de urgenta.

"Referitor la situatia inregistrata la Tribunalul Municipiului Bucuresti, astazi, 5 martie, facem precizarea ca, in urma testelor efectuate in regim de urgenta, a rezultat ca barbatul aflat in custodia Administratiei Nationale a Penitenciarelor nu este infectat cu virusul COVID-19 (coronavirus)", a transmis, joi seara, Grupul de Comunicare Strategica.

Recomandarile Tribunalului

In acelasi timp, Tribunalul Bucuresti anunta ca in contextul masurilor necesare pentru prevenirea raspandirii infectiilor cu Coronavirusul COVID - 19, "se recomanda evitarea prezentei partilor si publicului larg la Tribunalul Bucuresti si la judecatoriile arondate, in cazul in care aceasta nu este absolut necesara."

Magistratii recomanda transmiterea documentelor si a cererilor prin posta si fax ori in format electronic, prin e-mail, partile avand posibilitatea solicitarii judecarii cauzelor in lipsa sau amanarea acestora pentru motive medicale, daca este cazul.

De asemenea, persoanele care se afla in carantina/izolare la domiciliu pot instiinta completul de judecata printr-o cerere transmisa pe e-mail.

Sedinta, suspendata

Informatia despre acest caz a fost initial furnizata presei de un avocat prezent in sala de judecata.

"La TB sectia penala (sala 139) ne-a suspendat sedinta pe motiv de coronavirus. A fost adus un arestat care avea referat de la medic ca e suspect de coronavirus", a relatat avocatul, pe un grup de pe o retea de socializare.

Potrivit acestuia, un magistrat a constatat ca la dosarul unui inculpat, prezent in boxa acuzatilor, se afla un document medical in care se arata ca inculpatul este suspect de coronavirus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tribunalul Bucuresti coronavirus, #Tribunalul Bucuresti arestat coronavirus , #coronavirus