VIDEO/ FOTO Descinderi in forta la gruparile interlope. Un membru al clanului Sadoveanu, care a incercat sa fuga, a fost oprit cu focuri de arma

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 10:43
14189 citiri
VIDEO/ FOTO Descinderi in forta la gruparile interlope. Un membru al clanului Sadoveanu, care a incercat sa fuga, a fost oprit cu focuri de arma
Foto: Facebook/Politia Romana

Politia a facut joi dimineata, 17 septembrie 2020, mai multe descinderi in Bucuresti si judetele Ilfov si Teleroman la doua grupari interlope ai caror membrii sunt suspectati de santaj, tulburarea ordinii si linistii publice si amenintare.

Printre cei vizati de ancheta este si interlopul Remus Minca zis Nat, despre care se presupune ca ar fi ordonat uciderea lui Emi Pian.

Un alt interlop saltat de politie si adus la audieri este Minca Ilie zis Iliuta.

In urma perchezitiilor, politistii au descoperit mai multe arme albe.

Surse judiciare au spus pentru Ziare.com ca printre cei vizati se numara membrii clanului Sadoveanu. Acestia ar fi avut un botez, joi, iar politia le-a stricat petrecerea. Ei sunt acuzati ca au amenintat o grupare rivala din Rosiorii de Vede.

Unul dinte membrii clanului Sadoveanu a incercat sa fuga in momentul in care i-a vazut pe mascati. S-a oprit insa dupa ce politia a tras un foc de avertisment.

"La acest moment politisti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Grupuri Infractionale Violente si Serviciul Investigatii Criminale - Sector 1, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, cu sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Actiuni Speciale si Inspectoratului de Politie al Judetului Teleorman, pun in aplicare 16 mandate de perchezitie domiciliara si 15 mandate de aducere, in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov si Teleorman.

Activitatile se desfasoara in cadrul unui dosar penal, in care se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de santaj, tulburarea ordinii si linistii publice si amenintare", a transmis Politia Capitalei intr-un comunicat de presa.

Cine este clanul Sadoveanu

Clanul Sadoveanu activeaza in sectorul 1 al Capitalei si este condus de Cristian Mitrache. Membrii acestei grupari sunt cunoscuti pentru trafic de persoane, proxenetism, furturi de masini sau din locuinte.

In luna iulie, clanul Sadoveanu isi ameninta rivalii, in parcarea unui hypermarket din cartierul Militari intr-un live, pe Facebook.

"Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Nu aveti voie, vere, sa veniti peste zonele noastre: 1 Mai, Grivita, Chibrit, Giulesti, Chiajna, Dragomiresti... Duceti-va, frate, in oras! Duceti-va unde nu sunt tiganii de tiganie! In caz ca va faceti ambitii, pur si simplu se irita tigania! Daca nu luati in seama, facem belea chiar daca ajungem la puscarie! Noi suntem obisnuiti cu puscariile!", spune unul dintre liderii clanului Sadoveanu, una dintre cele mai cunoscute grupari din Bucuresti.

37 de perchezitii la nivel national

Politia Romana efectueaza joi, 17 septembrie 2020, nu mai putin de 37 de perchezitii domiciliare pentru combaterea infractionalitatii, tragerea la raspundere a persoanelor implicate in comiterea de fapte penale si protejarea comunitatii de activitatile ilegale, transmite Ministerul Afacerilor Interne.

Perchezitiile sunt efectuate sub supravegherea procurorilor de la unitatile de parchet competente, in cadrul unor dosare penale in care se fac cercetari pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda, delapidare, tainuire, furt din locuinte, santaj, amenintare si tulburarea odinii si linistii publice.

Actiunile urmaresc documentarea activitatii infractionale a persoanelor banuite, recuperarea prejudiciilor si indisponibilizarea bunurilor obtinute din savarsirea de infractiuni sau detinute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, in vederea luarii masurilor legale in fiecare cauza.

Capitala Romaniei, sub zodia crimei organizate. Cum si-au impartit clanurile interlope Bucurestiul

Clanurile interlope care si-au impartit Romania. Proxenetism, camatarie si jafuri la drumul mare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
#perchezitii, #clanul sadoveanu, #politie, #arme, #remus minca, #nat, #emi pian , #politie