Deputatul "Mitraliera", acuzat de DNA: a obtinut in fals titlul de "Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989"

Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 15:58
9612 citiri
Deputatul "Mitraliera", acuzat de DNA: a obtinut in fals titlul de "Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989"
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Deputatul Catalin Radulescu, cunoscut ca "Mitraliera", a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru infractiunile de complicitate la abuz in serviciu si fals in declaratii in forma continuata, intr-o ancheta care investigheaza modul in care acesta a primit titlul de "Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989 - Luptator cu Rol Determinant."

Catalin Radulescu a incasat indemnizatii de gratitudine in valoare de 2.020 lei/lunar incepand cu data de 1 ianuarie 2015, in total 143.420 lei, acuza DNA.

In acelasi dosar, alte trei persoane au fost puse sub acuzare.

Adrian Sanda, la data faptei secretar de stat in cadrul Secretariatului de stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist (S.S.P.R.) si presedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant

Corina Denisa Tanase, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant,

Cristina Valentina Cechi, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptator cu Rol Determinant,

fiecare pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite.

Acuzatiile DNA

Potrivit anchetatorilor, Sanda, Tanase si Cechi, in calitatile mentionate mai sus, cu incalcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificarile ulterioare, ar fi acordat, in cursul anului 2016, titlul de "Luptator pentru Victoria Revolutiei din decembrie 1989 - Luptator cu Rol Determinant" lui Radulescu, desi acesta nu indeplinea una dintre conditiile prevazute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfasurat activitati revolutionare intr-o localitate in care, in urma actiunilor si confruntarilor cu fortele de represiune, au rezultat persoane ucise, ranite sau retinute pana in data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 - ora fugii dictatorului Nicolae Ceausescu.

"Titlul mentionat mai sus se acorda in baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificarile ulterioare, privind recunostinta pentru victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989, pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista din Valea Jiului - Lupeni - august 1977," explica DNA.

Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulata de Radulescu si ar fi constatat indeplinirea conditiilor legale pentru acordarea titlului de Luptator cu Rol Determinant doar pe baza a doua declaratii (din 2015 si 2016) in care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea sa revolutionara in orasele Timisoara si Bucuresti in perioada 16-21 decembrie 1989.

"Declaratiile respective ar fi contrazise in mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la SSPR, din care ar rezulta ca suspectul a desfasurat activitate revolutionara doar in orasul Pitesti, incepand cu data de 22 decembrie 1989, dupa fuga dictatorului, nicidecum in orasele Timisoara si Bucuresti," mai acuza DNA.

Urmare a acestor demersuri, lui Radulescu Marian Catalin i-a fost acordat, prin decret prezidential, titlul de "Luptator cu Rol Determinant", cu consecinta obtinerii in mod necuvenit de catre acesta a unei indemnizatii de gratitudine in valoare de 2.020 lei/lunar incepand cu data de 1 ianuarie 2015, in total 143.420 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#catalin radulescu fals, #catalin radulescu fals revolutionar, #Catalin Radulescu DNA , #DNA