Deputat PSD, in vizorul DNA pentru coruptie: E o razbunare a colegilor mei (Video)

Luni, 17 Februarie 2014, ora 09:45
4549 citiri
Deputat PSD, in vizorul DNA pentru coruptie: E o razbunare a colegilor mei (Video)
Foto: ziarulargesul.ro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac perchezitii, luni dimineata, la o firma de-a deputatului PSD Catalin Radulescu, acesta fiind suspectat de fapte de coruptie.

B1 TV a transmis, initial, ca descinderile au loc in judetul Arges, atat la locuinta parlamentarului, cat si la mai multe firme care ar avea legatura cu acesta, insa deputatul a negat informatia, sustinand ca perchezitiile se desfasoara la o singura firma.

Deputat PDL, prins in timp ce lua mita - a fost retinut iar DNA a inceput urmarirea penala

Societatile nu sunt trecute pe numele lui Catalin Radulescu, astfel incat procurorii au putut face perchezitii fara acordul Camerei Deputatilor. In cazul in care firmele ar fi fost pe numele lui, anchetatorii ar fi avut nevoie de acordul Parlamentului pentru descinderi, precum si pentru retinerea sau arestarea social-democratului.

Perchezitiile vizeaza fapte de coruptie, iar procurorii vor ridica, cel mai probabil, toate documentele necesare pentru ancheta. Daca faptele de care este suspectat Cristian Radulescu se dovedesc a fi reale, deputatul ar putea fi pus sub urmarire penala, el neavand imunitate din acest punct de vedere.

Primarul din Baia Mare, ridicat de DNA - ce acuzatii i se aduc lui Chereches

Deputatul Cristian Radulescu a vorbit, intr-o interventie telefonica la Antena 3, despre descinderile care au loc luni dimineata la o firma pe care o detine, dar al carei administrator este fratele lui.

Postul de televiziune a transmis, anterior declaratiilor parlamentarului, ca acesta i-ar fi donat compania fratelui sau pentru a putea candida la functia de deputat.

Radulescu a precizat ca este vorba despre o actiune din razbunare, la sesizarea unor colegi de-ai sai. El a mentionat ca perchezitiile nu au loc la domiciliul sau din Arges, ci la o companie la care el este patron.

"Doamne fereste! Ce sa caute la mine acasa? Sunt la una dintre companii, eu nu sunt administrator la niciuna. Am una singura care e in activitate, sa-si faca treaba daca sunt acoolo. (...) Eu mi-am anuntat intentia de a candida la Consiliul Judetean, asa ca s-au gandit ei sa vina la companiile care au fost eliminate de pe locul intai la licitatii, probabil e razbunarea unor colegi.

Ma asteptam, pentru ca am fost amenintat si stiam de vineri de treaba asta. Eu stiu exact ce s-a pus la cale, totul vine din partea unor colegi de-ai mei care vor sa fie competitori. Compania mea a castigat patru licitatii si a fost eliminata de la locul intai", a detaliat deputatul.

Radulescu a mentionat ca s-ar bucura ca DNA sa perchezitioneze "companiile care au fraudat statul, nu pe cele care au fost eliminate din licitatii". El a afirmat ca este sigur ca actiunea procurorilor a fost "o treaba aranjata".

Intrebat daca ii este frica de posibilele urmari ale descinderilor, deputatul a raspuns: "Mie? De ce sa imi fie teama, sa le fie frica altora de ce pot eu sa spun".

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Catalin Radulescu DNA, #Catalin Radulescu coruptie, #Catalin Radulescu perchezitii , #DNA
Comentarii