Deputat amendat pentru ca a vandalizat un panou publicitar (Video)

Vineri, 03 Mai 2019, ora 10:51 3765 citiri
Foto: Facevook/Adrian Dohotaru

Deputatul independent Adrian Dohotaru a fost amendat dupa ce a scris un mesaj pe un panou publicitar al Electrolux.

Pe 2 mai, deputatul a scris pe panou: "RO nu este tara muncii ieftine".

"Solidaritate cu lucratorii Electrolux! E primul meu graffiti ca om politic, ca gest de nesupunere civica, la protestul sindical din fata intreprinderii, de fata cu sindicalistii, media si jandarmeria.

Sper ca puterea politica, dar si opozitia, sa puna pe agenda publica tema justitiei sociale, regasita in mai multe proiecte legislative pe care le-am depus: o noua lege a dialogului social, corelarea salariului minim cu un cos pentru trai decent, amenzi mai mari pentru ore suplimentare ilegale etc. #solidaritate #coalitiapentruviatasimuncadecenta", a sustinut el pe Facebook dupa ce a scris mesajul pe panou.

In urma gestului sau, deputatul a fost amendat cu 100 de lei.

"Jandarmeria Satu Mare a aplicat o amenda de 100 de lei d-lui Dohotaru pentru incalcarea Legii 61/1991, articolul 2, punctul 14. Acesta a scris pe un panou publicitar din Satu Mare si a fost cooperant, a dat dovada de bun simt, s-a comportat civilizat si nu a facut caz de functie, astfel ca a primit amenda minima", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Satu Mare, Cristian Silaghi, pentru Mediafax.

Mesajul sau a fost scris pe panou in conditiile protestelor recente organizate de angajatii Electrolux, unii dintre acestia intrand chiar in greva foamei, din cauza salariilor mici.

Si vineri dimineata, deputatul a revenit cu un mesaj pe Facebook, in semn de solidaritate cu angajatii Electrolux, care negociaza cu sefii.

"Tin pumnii angajatilor Electrolux la negocierile cu patronatul de luni. Nu am pus accidental veste galbene si graffiti pe panou. Pentru ca politicienii din Romania sa propuna un nou model de dezvoltare, e nevoie de o alianta intre gulerele albastre si revolta civica specifica vestelor galbene. E nevoie de o miscare deopotriva cetateneasca si sindicala in care accentul de pe justitia penala se muta treptat pe dreptate sociala, adevarata justitie pentru ca e preventiva, nu punitiva, solidara, nu resentimentara", a scris el.

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News