Definitivat 2020. Opt candidati eliminati pentru tentative de frauda

Miercuri, 22 Iulie 2020, ora 17:37 2063 citiri
Sursa: Pixabay

Opt candidati au fost eliminati, miercuri, de la proba scrisa a examenului national de definitivare in invatamant, ca urmare a unor tentative de frauda, informeaza Ministerul Educatiei. Au absentat 296 dintre candidatii inscrisi si ca nu s-au inregistrat cazuri de candidati cu temperatura peste 37,3 grade Celsius.

Potrivit informarii transmise de catre ministerul Educatiei, dintre cei 6.776 de candidati cu drept de participare la proba scrisa, au fost prezenti 6.480 de candidati, 8 candidati fiind eliminati din cauza tentativelor de frauda. Alti 296 de candidati au absentat.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 433 de candidati au decis sa se retraga din motive personale.

In total, au fost transmise spre centrele de evaluare 6.039 de teze.

Primele rezultate vor fi comunicate in data de 29 iulie in centrele de examen si pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestatiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, in zilele de 29 iulie, dupa afisarea rezultatelor, si pe 30 iulie, pana la ora 12:00. Rezultatele finale se afiseaza in centrele de examen si pe site-ul anterior mentionat, in data de 4 august 2020.

Subiectele si baremele de corectare au fost publicate astazi, 22 iulie, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 16.00. De asemenea, acestea au fost afisate si la avizierele centrelor de examen.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza florescujohn
florescujohn
rank 4